+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több százan kóstoltak bort a Becehegyen
2020. október 27. kedd 15:40 - Balatongyörök
Több százan kóstoltak bort a Becehegyen
Több százan kóstoltak borokat a Becehegyen szombaton délután. A Balatongyöröki Turisztikai Egyesület idén is megszervezte a Nyitott Pincék Napját, a koronavírus járvány miatt azonban a hagyományos júniusi program őszre tolódott. Az érdeklődők hat helyszínen ízlelhették meg a borokat, amelyekhez harapnivalót is kínáltak a kitelepülő borászok.

Szombaton pár perccel 14 óra után már kígyózó sorokkal lehetett találkozni a Szépkilátónál. A programot eredetileg június végén tartják a településen, idén azonban a járvány miatt el kellett halasztani. A becehegyi kápolna körül négy helyszínen várták a borozni vágyókat. A programhoz az őszi erdő színei szolgáltattak hátteret, az érdeklődők kóstolópohárral és borjegyekkel járhatták végig a pincéket. A bortúrára az ország minden pontjáról érkeztek érdeklődők.

„Nagyon jó, köszönjük szépen, hogy ide eljöhettünk. Nagyon jól érezzük magunkat, baráti társasággal vagyunk. Minden évben szeretjük és meglátogatjuk ezt a helyet.” - mondta egy résztvevő, Ambrus Csabáné.

”Nagyon finom mindegyik. Az édes a kedvencem, de igazából megiszom bármelyiket.” - tette hozzá egy másik érdeklődő, Szabó Julianna.

A résztvevők közül sokan döntöttek úgy, hogy gyalog sétálnak fel a kápolnához, de a többség a dottót vette igénybe. A pincéknél nem csak borokkal várták az érdeklődőket, a sofőröknek üdítővel kedveskedtek és a zsíros kenyér valamint a pogácsa sem hiányozhatott az asztalokról. A bortúrázók egyetértettek abban, hogy ez egy nagyon színvonalas rendezvény.

„Sopronból érkeztem, és – hogy is mondjam – nagyon jól érzem magamat. Jó a társaság, jó a hangulat, minden.” - tájékoztatott egy bortúrázó, Bogdán Máté.

A résztvevőket jó hangulattal várták a Simándi pincénél. A hagyományoknak megfelelően idén is a szervező Balatongyöröki Turisztikai Egyesület látta vendégül az érdeklődőket az operaénekes egykori telkén. A Nyitott Pincék Napja egyre népszerűbbé vált az elmúlt években, idén a szervezőknek pályázati forrás is rendelkezésükre állt a program megszervezésére.

„A koronavírus miatt a júniusi programot el kellett halasztanunk, és úgy gondoltuk – mivel a LEADER-en nyertünk 3 millió forintot erre a rendezvényre kifejezetten, és ebben az évben gondoltuk, hogy talán őszre vége lesz a koronavírusnak. Elhatároztuk, hogy az őszi nyitott pincés, nyitott programot megtartjuk tulajdonképpen ősszel. Úgy veszem észre, hogy jó lesz.” - emelte ki Horváth Lászlóné, a Balatongyöröki Turisztikai Egyesület elnöke.

A Nyitott Pincék Napján szombaton délután 2 órától este 7 óráig várták az érdeklődőket a Becehegyre. A koronavírusra való tekintettel a szervezők felhívták a résztvevők figyelmét a járványügyi szabályok betartására.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár