Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Nyitott Pincék éjszakája
2022. júl. 25. hétfő | Rezi
Nyitott Pincék éjszakája
Jó hangulat, jó bor a rezi szőlőhegyen. Harmadszor várták a Nyitott pincék éjszakáján a borosgazdák a borkedvelőket, kirándulókat. A jó bor mellé finom falatok, programok is jártak.

Engedik a szódát ebben a rezi pincében. A forró nyári napon jól jött egy hideg fröccs. Sokan választották programnak a Nyitott pincék éjszakáját a szőlőhegyen. Nem csak a helyiek  töltötték szívesen a szabadidejüket a hangulatos pincéknél de a turisták is. Szegediek vagyunk, és ott van egy borfesztivál, ahol voltak Reziből kiállítók és akkor felhívták a figyelmünket, hogy itt ilyen is van. Nekünk az a nagy szerencsénk, hogy pont most nyaralunk itt. És eljöttünk és csoda borokat iszunk itt."- mondta Gál Gabriella.

A turisták egyre inkább az élményalapú utazásokat keresik, korábban ismeretlen dolgokat próbálnak ki. Ezért is gondolták Reziben a borászok, hogy egy programot építenek fel a bor jegyében. "Pár évvel ezelőtt több borászat is alakult itt Reziben és a gazdák saját maguk kezdeményezték, hogy a nagyközönség számára is ismertté váljon ez a gyönyörű természeti környezetű szőlőhegyünk, a vendégszeretetünk, a kiváló boraink, a gasztronómiánk és ennek érdekében létrejött a Nyitott pincék éjszakája rendezvény. Ennek különlegessége, hogy a gazdák saját maguk szervezik ezt a rendezvényt, saját maguk biztosítják a programokat."- mondta el Tafotáné Cserép Gabriella művelődésszervező.

A program jó hangulata vitte a hírét is. Beigazolódott Reziben a mondás. A jó bornak valóban nem kell cégér. Az ország minden részéből érkeztek a borospincékhez. Ez a pár Győrből kirándult Rezibe. "A barátnőm találta ezt a programot. Nagyon tetszik. A bor is hihetetlen jó és aztán a környék, meg…csoda!."- nyilatkozott Czitkovics Ákos.

A gasztro-turizmus vendégkörének alapvető igénye ma már nemcsak az ízletes ételek fogyasztása hanem a borok változásokhoz igazodó megismerése is. Farkas Ottó szerint:"Egy érdekes trend van most a világban. Jellemzően nem is a borászok határozzák meg, hogy milyen bort szeretnek a vendégek, hanem gyakorlatilag a piac mutatja meg, hogy milyen borokat kell készíteni. Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy van egy ugyanolyan trend, mint a ruházatban is . Változik folyamatosan évről-évre. Ezelőtt- ha emlékeznek- 7-8 évvel ezelőtt a nagy barrikolt vörösborokat keresték a vendégek. De ez nagyon gyorsan megváltozott és jöttek az ilyen könnyed borok mint a rozé, Irsai, Cserszegi fűszeres. Ezek nagyon divatosak lettek. "

A jó rezi borok mellé rétes, zalai dödöllét is adtak. Volt olyan hely,ahol stílusosan  a házi késztésű sajtokat kínáltak. A 3. Nyitott pincék éjszakáján 5 gazda várta boraival, jó zenével és ízletes falatokkal a vendégeket Reziben.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

 

| 2024. nov. 19. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
Vonyarcvashegyen találkoztak a Kárpát-medencei borrendek.
| 2024. nov. 5. kedd 19:15 | Keszthely
Károly-nap alkalmából minden évben különleges megemlékezést tartanak a szőlőnemesítés hazai ikonja, dr. Bakonyi Károly tiszteletére.
| 2024. szep. 13. péntek 19:15 | Rezi
Vannak még területek, ahol tőkén van a szőlő.
| 2024. szep. 9. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
A borkészítésnek nagy hagyományai vannak a tóparti településen.
| 2024. szep. 3. kedd 19:15 | Balatongyörök
Nagy népszerűségnek örvendett a balatongyöröki szüret és halászléfőző verseny.
X. évfolyam 24. szám
Megjelenés: 2024. december 20.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
Természetvédelem határok nélkül
07:21
Göcsej Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
Természetvédelem határok nélkül
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.