+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A hazai vitorlássport java képviseltette magát Keszthelyen
2020. szeptember 29. kedd 13:01 - Keszthely
A hazai vitorlássport java képviseltette magát Keszthelyen
Fantasztikus vitorlázóidővel búcsúzott a Balaton a nagy túraversenyek résztvevőitől vasárnap. A hétvégén rendezték meg a járvány miatt elhalasztott Pünkösdi Regattát. Az őszi, évadzáró versenyre így is nagy volt az érdeklődés, több mint 150 hajó vitorlája dagadt a balatoni szélben. Keszthely hajója, a HUN3 Bogi eredményes hétvégét tudhat maga mögött. Több fejlesztést teszteltek a verseny során. Büki Gáborék hosszú távú célja természetesen a Kékszalag elhódítása.

A szervezők és indulók eleinte aggódtak, hogy túl erős szél lesz a szombati napon, ám a rajt előtt a szél alább hagyott. Az egytestűek 10 órakor, míg a katamaránok délben rajtoltak el. A hajótestek számából adódó különbségek hamar megmutatkoztak, a leggyorsabb Fifty-Fifty több mint 20 perccel előbb futott be a legjobb egytestűnél, a No1-nál. Az abszolút második a Büki Gábor kormányozta HUN3 Bogi lett. A csak keszthelyiekből álló legénység már a jövő évi kékszalagra készült ezen a versenyen is.

„Kevesebb, mint két és fél óra alatt itt voltunk Keszthelyen, nagyon élvezte a csapat. Elég jól működött a hajó, megint fejlesztettünk rajta, újjáépítettük az árbocot, a verseny előtt három nappal került vissza a hajóba és úgy látszik, hogy jó irányba haladunk” - nyilatkozta Büki Gábor, a HUN3 Bogi kormányosa. 

A 153 induló mind a limitidőn belül ért célba. A hajók és a legénységeik az éjszakát Keszthelyen töltötte. A Pünkösdkor szokásos háromnapos hosszúhétvége híján, most csak két versenyt szerveztek. Az öbölkupa elmaradt, ezért vasárnap a Keszthely-Ábrahámhegy közötti versenyre hajóztak ki a Keszthelyi Yacht Kikötőből. A szervező Túravitorlás Sportklub vezetése mindenképpen meg akarta tartani a járvány miatt elhalasztott pünkösdi versenyt. A rendhagyó mód és hűvös, szezonzáró időjárás ellenére is nagy érdeklődést tapasztaltak.

Náray Vilmos főszervező, a TVSK elnöke: „Ugye Keszthelynek van egy kitüntetett szerepe, hiszen a Balaton nyugati végét jelenti a vitorlázók számára. Ez az egyik olyan verseny – a másik a Kékszalag – ahol Keszthelynek nagyon fontos szerep jut ebben, ezért is szeretjük ezt a versenyt, mert ritkán jutnak el ide a keleti medencéből a vitorlázók és ritkán van arra esély, hogy így találkozzunk a keszthelyi vitorlázókkal, úgyhogy azért is nagyon szeretjük ezt a regattát.”

A kikötőt szinte szélcsendben hagyták el a résztvevők vasárnap reggel. A ragyogó napsütésben szép lassan erősödve megérkezett a déli-délnyugati szél. Kilenc órakor egyszerre, kétfelé szegmentált rajtvonalon rajtoltak a többtestű és modern egytestű, valamint a hagyományos egytestű hajók Ábrahámhegy felé. A szervezők beszámolója szerint nagyjából 13 óra körül mindenki célba ért. A 150 hajó legénysége csodálatos napsütésben indult el hazai kikötőjébe. A rendhagyó hosszútávú túraverseny, a TVSK és a Keszthelyi Yacht Kikötő rendezte Őszi Pünkösdi Regatta méltó búcsúnak bizonyult az évadtól. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Keszthelyen élő 90. éves Egyed Ernő bácsit a város alpolgármestere köszöntötte.
 
A Művelődési Ház udvarán családok és baráti társaságok egyaránt faragták a tököket.
 
A Festetics-örökség projekt keretén belül mintegy 50 millió forintból valósult meg az attrakció.
 
November 1-ig minden nap várják az érdeklődőket a Városi Piac parkolójában.
 
Szentmisével és emléktábla avatással tisztelegtek a lengyel áldozatok előtt.
 
A Nyitott Pincék Napján hat borász várta az érdeklődőket Balatongyörökön.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár