Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / A hazai vitorlássport java képviseltette magát Keszthelyen
2020. szep. 29. kedd | Keszthely
A hazai vitorlássport java képviseltette magát Keszthelyen
Fantasztikus vitorlázóidővel búcsúzott a Balaton a nagy túraversenyek résztvevőitől vasárnap. A hétvégén rendezték meg a járvány miatt elhalasztott Pünkösdi Regattát. Az őszi, évadzáró versenyre így is nagy volt az érdeklődés, több mint 150 hajó vitorlája dagadt a balatoni szélben. Keszthely hajója, a HUN3 Bogi eredményes hétvégét tudhat maga mögött. Több fejlesztést teszteltek a verseny során. Büki Gáborék hosszú távú célja természetesen a Kékszalag elhódítása.

A szervezők és indulók eleinte aggódtak, hogy túl erős szél lesz a szombati napon, ám a rajt előtt a szél alább hagyott. Az egytestűek 10 órakor, míg a katamaránok délben rajtoltak el. A hajótestek számából adódó különbségek hamar megmutatkoztak, a leggyorsabb Fifty-Fifty több mint 20 perccel előbb futott be a legjobb egytestűnél, a No1-nál. Az abszolút második a Büki Gábor kormányozta HUN3 Bogi lett. A csak keszthelyiekből álló legénység már a jövő évi kékszalagra készült ezen a versenyen is.

„Kevesebb, mint két és fél óra alatt itt voltunk Keszthelyen, nagyon élvezte a csapat. Elég jól működött a hajó, megint fejlesztettünk rajta, újjáépítettük az árbocot, a verseny előtt három nappal került vissza a hajóba és úgy látszik, hogy jó irányba haladunk” - nyilatkozta Büki Gábor, a HUN3 Bogi kormányosa. 

A 153 induló mind a limitidőn belül ért célba. A hajók és a legénységeik az éjszakát Keszthelyen töltötte. A Pünkösdkor szokásos háromnapos hosszúhétvége híján, most csak két versenyt szerveztek. Az öbölkupa elmaradt, ezért vasárnap a Keszthely-Ábrahámhegy közötti versenyre hajóztak ki a Keszthelyi Yacht Kikötőből. A szervező Túravitorlás Sportklub vezetése mindenképpen meg akarta tartani a járvány miatt elhalasztott pünkösdi versenyt. A rendhagyó mód és hűvös, szezonzáró időjárás ellenére is nagy érdeklődést tapasztaltak.

Náray Vilmos főszervező, a TVSK elnöke: „Ugye Keszthelynek van egy kitüntetett szerepe, hiszen a Balaton nyugati végét jelenti a vitorlázók számára. Ez az egyik olyan verseny – a másik a Kékszalag – ahol Keszthelynek nagyon fontos szerep jut ebben, ezért is szeretjük ezt a versenyt, mert ritkán jutnak el ide a keleti medencéből a vitorlázók és ritkán van arra esély, hogy így találkozzunk a keszthelyi vitorlázókkal, úgyhogy azért is nagyon szeretjük ezt a regattát.”

A kikötőt szinte szélcsendben hagyták el a résztvevők vasárnap reggel. A ragyogó napsütésben szép lassan erősödve megérkezett a déli-délnyugati szél. Kilenc órakor egyszerre, kétfelé szegmentált rajtvonalon rajtoltak a többtestű és modern egytestű, valamint a hagyományos egytestű hajók Ábrahámhegy felé. A szervezők beszámolója szerint nagyjából 13 óra körül mindenki célba ért. A 150 hajó legénysége csodálatos napsütésben indult el hazai kikötőjébe. A rendhagyó hosszútávú túraverseny, a TVSK és a Keszthelyi Yacht Kikötő rendezte Őszi Pünkösdi Regatta méltó búcsúnak bizonyult az évadtól. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Keszthely
Idén is végighajózták a pünkösdi hosszúhétvégét a vitorlások szerelmesei.
| 2022. okt. 25. kedd 17:00 | Keszthely
A Last Minute Regattára bárki nevezhetett, aki szerette volna kipróbálni saját magát és a hajóját.
| 2020. jan. 3. péntek 17:58 | Balatonlelle
A keszthelyi Ricsike és édesanyja megsegítésére gyűjtöttek az év utolsó napján megrendezett futamon.
| 2017. jún. 6. kedd 14:36 | Keszthely
245 hajó részvételével, 36. alkalommal szervezték meg a Pünkösdi Regattát a Balaton nyugati csücskében.
| 2015. jún. 4. csütörtök 18:31 | Keszthely
Sikeres és eredményes verseny volt a Pünkösdi regatta vitorlásverseny – értékelte a rangos megmérettetést tömören a Keszthelyi Yacht Kikötő képviseletében, s a Lisa kormányosaként Büki Gábor.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
Kukkantó
07:24
Savaria Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.