Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Újra három nap a hullámokon
2024. máj. 21. kedd | Keszthely
Újra három nap a hullámokon
A Túravitorlás Sportklub rendezésében megszervezett Pünkösdi Regattán 134 hajó, 620 vitorlázója szelte a balatoni habokat. A vitorlás találkozó második versenynapjának estéjén adták át az előző regatta legjobbjainak, valamint az Öböl- kupa legjobban teljesítő hajójának járó díjakat.

A Pünkösdi Regatta a Kékszalag után a legnagyobb balatoni túraverseny. Az idei esztendőben újjászületésének negyvenkettedik évfordulóját ünnepelte a megmérettetés Keszthelyen. A TVSK ismét visszatért a hagyományokhoz, - a covid miatti 1 éves kényszerszünet után - többnapos versenyt szervezett, Keszthely városával együttműködésben. (20mp.)

 A vitorlások szombat reggel indultak útnak Balatonföldvárról, és mintegy 50km-en keresztül meg sem álltak, amíg – a Badacsonynál kihelyezett bójákat érintve - Keszthelyre nem értek.

Vasárnap napközben az Öböl Kupa és a Keszthely Kupa zajlott le, majd az este folyamán a tavalyi regatta, illetve az Öböl-kupa díjait adták át Manninger Jenő, polgármester közreműködésével szórakoztató programok kíséretében a Balaton- parton. 


„Fantasztikus környezetben vagyunk mindig itt Keszthelyen. Csodálatos ez az öböl, mindig meglepetésekkel szolgál számunkra, és az egész mezőny számára. Nagyon jó volt a mai futamunk, abszolút 4-nek érkeztünk be. Nagyon taktikus verseny volt, a szélcsíkokra vitorláztunk, ahol láttunk egy pamacsot, oda fordultunk és szépen bejutottunk a mezőny elejére.” - nyilatkozta Czap Zoltán.

 A vitorlástalálkozó nem csak a versenyek lebonyolítására tökéletes, hanem a késő-tavaszi hétvégék felpezsdítésére is. Krauth Balázs és csapata a 2022-es pünkösdi regattán a 8m-es one design hajóosztályban elnyert 3. helyezéséért vehette át a díjat.


„Szeretem a várost, szeretek ide jönni. Olyan gyakran nem fordulok meg, minden pünkösdkor, meg kék szalagok alkalmával ugye kerüljük a keszthelyi bóját, de nagyon szeretünk ide járni, nagyon szeretjük a pünkösdi regattát, remek szervezés, tényleg tök jó hangulatú az egész.”

A pünkösdi regatta különlegessége, hogy ez az év első több napos túraversenye. Keszthely város önkormányzata idén is biztosította támogatásáról a rendezőket a versennyel kapcsolatosan. 


„Nagyon fontos volt, hogy megrendezzék a pünkösdi regattát. Korábban tárgyaltunk itt az egyesület elnökével, és biztosítottak arról, hogy minden áron meg akarják csinálni, és mi úgy gondoljuk, hogy minden évben legyen, továbbra is, azért, mert Keszthelynek kellenek ezek a nagy vitorlás versenyek. Nyilvánvaló, hogy Keszthely, mint a meghatározó települése a Balatonnak, a Balatoni vízi életben részt kell venni.”

Az 2. versenynapon zajló Öböl-kupa keszthelyi különdíját a legjobban teljesítő hajó legénysége vehette át, amely a Raffica Sailing Team René Junior csapata lett. A három napos összesített eredmény szerint a legjobb keszthelyi hajó a Szamuráj Jack lett a hetedik helyével, de a Büki Gábor kormányozta Team Suzuki szombaton és hétfőn is a legjobbak közt volt.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Általános iskolásokkal ismertették meg a vitorlázás és a Balaton szépségeit.
| 2024. máj. 1. szerda 19:15 | Keszthely
Kezdődik a vitorlásszezon.
| 2023. dec. 12. kedd 16:22 | Keszthely
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Parti Testvérek vitorlás testvériség.
| 2023. nov. 27. hétfő 15:58 | Keszthely
Szezonzáró versenyt szervezett a Keszthelyi Túravitorlás Club
| 2023. nov. 6. hétfő 17:51 | Keszthely
A Balaton, a természet szépségének erejéről győződhetnek meg azok, akik ellátogatnak a Balaton Színházba.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.