Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Jótékonysági célt szolgált a 7. Szilveszteri Regatta
2020. jan. 3. péntek | Balatonlelle
Jótékonysági célt szolgált a 7. Szilveszteri Regatta
Egy súlyosan beteg keszthelyi kisfiúnak és családjának gyűjtöttek a 7. Szilveszteri Regattán Balatonlellén. A településen már hagyomány, hogy az év utolsó napján nagyszabású programsorozattal várják az érdeklődőket. Ennek része a vitorlásverseny, amely egyben a téli versenysorozat második állomása is.

Kedvező időjárási viszonyok között mérhették össze a tudásukat a Szilveszteri Regatta résztvevői. Ugyan a verseny rajtja egy órát késett a gyenge szél miatt, később már optimális körülmények között szállhattak vízre a vitorlázók. A 13 indulónak két futamban kellett teljesíteni a klasszikus háromszög pályát. A vitorlázók közül sokan nem először vettek részt a versenyen.                   

„Ebben az a jó, hogy a sok bejgli meg sok vacsora és ebéd után mindenki szeretne kiszabadulni egy kicsit, eljönni egy kicsit kiszellőztetni ezt a dolgot. Ezt egy versennyel ötvözve egy jó hajóval élvezetes a dolog és jól érezzük magunkat.” - mondta a Raficca kormányosa, Király Zsolt.

A verseny a sport népszerűsítése és a szórakozás mellett jótékony célt is szolgált. A szervezők ugyanis a keszthelyi Ricsike és édesanyja megsegítésére ajánlották fel a nevezési díj egy részét.

Ricsike 2005-ben súlyos oxigénhiánnyal, halva született. Általános idegrendszeri károsodása miatt a család svájci frank alapú hitelt vett fel a gyermek őssejt kezelésére. Az akkor tíz millió forintos hitelt már nem tudják törleszteni, jelenleg mintegy 27 millió forintot követel tőlük a bank. A gyűjtés azt a célt szolgálja, hogy a család megtarthassa azt a lakást, amelyben jelenleg élnek.A BL Yacht Klub a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával karöltve szervezte meg a futamot immár hetedik alkalommal.

„A téli vitorlázás – azt szoktuk mondani, hogy pontosan ugyanolyan mint a nyári. Egyetlen egy dologra kell odafigyelni, azaz nem is egyre, hanem ez több dolog lesz. Nagyon fontos a mentőmellény viselése, nagyon fontos az, hogy rétegesen öltözködjünk és nagyon fontos, hogy a hajó megfelelő felkészültséggel legyen műszakilag, tehát, hogy ne kerülhessünk vészhelyzetbe vagy bajba.” - tájékoztatott Tóth Balázs, a balatonlellei BL Yacht Club vezetője.

A futam mellett kísérőprogamok is várták a versenyzőket és az érdeklődőket egyaránt. A korcsolyapályán a csúszkálás mellett jégkorongozásra is volt lehetőségük a téli sportok szerelmeseinek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Keszthely
Idén is végighajózták a pünkösdi hosszúhétvégét a vitorlások szerelmesei.
| 2022. okt. 25. kedd 17:00 | Keszthely
A Last Minute Regattára bárki nevezhetett, aki szerette volna kipróbálni saját magát és a hajóját.
| 2020. szep. 29. kedd 13:01 | Keszthely
A hétvégén rendezték meg a járvány miatt elhalasztott Pünkösdi Regattát.
| 2017. jún. 6. kedd 14:36 | Keszthely
245 hajó részvételével, 36. alkalommal szervezték meg a Pünkösdi Regattát a Balaton nyugati csücskében.
| 2015. jún. 4. csütörtök 18:31 | Keszthely
Sikeres és eredményes verseny volt a Pünkösdi regatta vitorlásverseny – értékelte a rangos megmérettetést tömören a Keszthelyi Yacht Kikötő képviseletében, s a Lisa kormányosaként Büki Gábor.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.