Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Versennyel zárta a szezont a Keszthelyi Yacht Club
2022. okt. 25. kedd | Keszthely
Versennyel zárta a szezont a Keszthelyi Yacht Club
Több mint 30 hajó állt rajthoz szombaton Keszthelyen. A Last minute Regatta a Keszthelyi Yacht Club szezonzáró vitorlásversenye, ahol a felnőttek mellett a klub tanítványai is kipróbálhatták magukat. Az indulókat különböző osztályok szerint díjazták, de abszolút első helyezettet is hirdettek.

Eltolt rajtokkal indultak el a hajók. Elsőként a leglassabb vitorlások álltak a startmezőre, a többiek negyed óránként követték őket. A versenyen bárki indulhatott, aki szerette volna kipróbálni saját magát, a legénységét és a hajóját.           

„Adrián barátom itt a helyi orvos, és neki köszönhetem, hogy itt vagyok. A hajót is, meg ezt az egész történetet, hogy most itt vagyok.” - mondta egy versenyző, Németh Péter.

A Keszthelyi Yacht Club egész nyáron szervez versenyeket. A Szombati Sorozat nagyon népszerű a vitorlázók körében, gyakorlott versenyzők és kezdők is rajthoz állnak a nyári hétvégéken. Az ősz beköszöntével a végéhez közeledik a vitorlás szezon, szombaton azonban kifejezetten jó időben versenyezhettek a résztvevők.

„Az összes KYC-es versenyen próbálunk elindulni. Ott van a Szombati Sorozat, az egyik kedvenc versenyünk. Ugyanezzel a hajóosztállyal, amivel itt el szoktunk indulni, versenyzünk a balatonfüredi nagyobb mezőnyös versenyeken is. Nagyon jó kikapcsolódás, és nagyon jó kis családias.” - tette hozzá egy másik versenyző, Szabó Péter.

A Last Minute Regattán a KYC tanítványai is elindultak. A klubnak fontos, hogy a vitorlázni tanuló gyerekeknek legyen lehetőségük találkozni a felnőttekkel, olyan versenyzőkkel, akik nem csak hazai, hanem nemzetközi sikereket is a magukénak mondhatnak.

„A Szombati Sorozat után ez zárja a versenyszezonunkat, ami a KYC-ben most nagyon jó volt. 18-20 gyerekünk rendszeresen járt bajnokságokra külföldön, eredményeket értek el. Ebben a mezőnyben is azért, akik riportot adtak most, azok magyar bajnokok, Európa-bajnokok, világbajnokok különböző hajóosztályokban. Nagy részük keszthelyi származású, és hazajárnak. Nem Keszthelyen élnek mostmár, de a versenyeink zömére hazajönnek.” - tájékoztatott Tompos Kálmán, a Keszthelyi Yacht Club elnöke.

A Last Minute regatta pályáját az olimpiai pályája alapján jelölték ki. A verseny a Nemzetközi és a Magyar Vitorlás Szövetség szabályainak megfelelően zajlott.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Általános iskolásokkal ismertették meg a vitorlázás és a Balaton szépségeit.
| 2024. ápr. 30. kedd 19:15 | Keszthely
9 futam eredményeiért izgulhattak a vitorások szerelmesei
| 2023. jún. 2. péntek 09:58 | Keszthely
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
| 2023. máj. 8. hétfő 17:59 | Keszthely
A Keszthelyi Yacht Club szervezte szombati sorozat nyitányán meglepően nagy a mezőny jött össze.
| 2022. máj. 10. kedd 14:56 | Keszthely
Október elsejéig rendszeresen lesznek nyílt versenyek a Keszthelyi Yacht Clubnál.
19:23
Savaria Filmfesztivál
19:31
Egy csipetnyi szó
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.