+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Természet Háza is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez
2019. november 22. péntek 16:31 - Gyenesdiás
A Természet Háza is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez
Országszerte 410 akcióval hívták fel a héten a figyelmet a hulladékcsökkentésre – számolt be honlapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Ez közel duplája a tavalyi 226 projektnek, melyet az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében valósítottak meg. A térségben Keszthely mellett többek között Gyenesdiáson a Természet Házában is készültek játékos feladatokkal a gyerekeknek, melyek a környezettudatosságról szóltak.

Az Életfa Általános Iskola nyolcadikosainak ismertették a fealdatokat. A gyerekeknek csapatokat alkotva kellett választ adniuk a hulladékcsökkentéssel, természetvédelemmel és környezettudatossággal kapcsolatos kérdésekre. Ezekhez mind segítséget is kaptak a Természet Házában. A tanulóknak nem volt ismeretlen a téma, hiszen iskolájukban és otthon is többször beszélgetnek a környezetvédelemről. Berecz Barnáék otthon szelektíven gyűjtik a szemetet és törekednek arra, hogy kevesebb műanyagot használjanak. Mint elmondta, a Föld védelme nagyon fontos.

„Szerintem nagyon fontos a környezetvédelem, főként azért, mivel így meg tudjuk előzni az üvegházhatást és mivel kevesebbet szemetelünk, és ezért kevesebb lesz a hulladék, a környezetben is. És szerintem nagyon fontos ez a program.”

A feladatok között szerepeltek asszociációs játékok, fogalommagyarázat,  hulladékpiramis, memóriajáték és kreatív megoldást igénylő rejtvények is. A Természet Háza 2015 óta folyamatosan csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, melynek mindig nagy sikere van a gyerekek körében. A programot nem csak iskolásoknak, óvodásoknak is ajánlják, akik ez által is szélesebb körben tanulhatnak a témáról.

„Alapvetően a feladatlapot úgy állítottuk össze, hogy nincsen jó és rossz válasz, igazából a témával kapcsolatos ismeretanyagukra voltunk kíváncsiak. Egy kicsit kreatívan is lehetett dolgozni, úgyhogy ügyesen megoldották a feladatlapokat.” - ismertette Sali Éva.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium beszámolója szerint idén 410 programon vehettek részt az érdeklődők Magyarországon az Európai Hulladékcsökkentési Héten belül. A 10 éve indult kezdeményezés egyre népszerűbb, míg tavaly 30 országban 14.300 eseményt szerveztek a hét köré, idén ez a szám 16.500-ra emelkedett.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ősbemutató pénteken délután a Balaton Színházban zajlott.
 
Az ünnepelt elmondta, egész életében számos feladata volt, így nem volt ideje törődni az évek múlásával.
 
Az eredeti tervekhez képest rövidített programmal tartották meg az '56-os megemlékezést Keszthelyen.
 
Az iskola is döbbenten áll a tény előtt, hogy ilyen tragédia történt. Pszichológus segít a diáktársaknak.
 
Gyöngyösfalu kalandparkjában dőlt ki egy fatörzs, egy diák elhunyt, egy pedig súlyosan megsérült.
 
Átadták át a forgalomnak az M76-os gyorsforgalmi út első ütemének egy 4,1 km-es szakaszát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár