Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Mikulásnapi barkácsolás
2021. dec. 6. hétfő | Gyenesdiás
Mikulásnapi barkácsolás
Mikulásnapi barkácsolást rendeztek a Természet Házánál. A látogatóközpont mellett felállított rendezvénysátorba a Mikulás is ellátogatott, aki örömmel látta, hogy milyen szép madárodúkat és etetőket készítettek a résztvevők. Ez volt az idei utolsó rendezvénye itt a Bakonyerdő Zrt-nek. Jövőre is szeretnék megtartani a családi napokat és ünnepi eseményeket.

Kopácsolástól és fúrástól volt hangos a Természet Háza mellett felállított rendezvénysátor. Madárodút és etetőt készíthettek az alkotni vágyók.

„Apa megígérte, hogy jövünk kirándulni, meg én csináltam ezt a házat”- mondta Kustra Dalma. 

Az apukák felügyelete mellett az anyukák sem voltak restek kézbe venni a  csavarbehajtót. Az erdészek feladata, hogy az erdő élőlényeiről is gondoskodjanak. A szervezők szándéka az volt, hogy ezt tovább adják a gyerekeknek.

Lukács Bíborka:A Liával jöttem el ide, azért, hogy madáretető tudjak készíteni. – És készítettél madáretetőt? – Most készítjük. – Azt tudod, hogy miért kell madáretető készíteni? – Igen, mert télen a madarak nem tudnak sehol ennivalót találni.”

A Mikulás is örömmel látta, hogy milyen szép etetőket és odúkat készítettek a gyerekek. Hó híján, szán helyett, szekérrel érkezett a Természet Házához a nagyszakállú.

„Nagyon jó gyerekeket találtam itt, nagyon ügyeseket. Csináltak itt madáretetőket, madárodúkat. Mire ideértem, már majdnem mindenki elkészült vele, nagyon ügyesek voltak” - nyilatkozta a Mikulás. 

Mikulásváró zenével, versekkel érkezett Kobzos- Kiss Lajos a rendezvényre. Az előadó közösen énekelte a gyerekkel a nótákat. A programot az esős időjárás sem befolyásolta. A Bakonyerdő Zrt. már régebben beszerzett egy rendezvénysátrat, melybe fűtőtesteket is állítottak. Zsíros kenyérrel, forró teával és forralt borral is megvendégelték a résztvevőket. A szervezőket is meglepte, hogy milyen nagy volt az érdeklődés a Mikulásnapi barkácsolásra.

Gerencsér Zoltán ökoturisztikai vezető: „Nagyon örülünk neki, hiszen ez az év utolsó rendezvénye. Itt van a karácsonyvárás, itt vagyunk advent második vasárnapján, ami most egybe esik a Mikulás-nappal. Azt gondolom, hogy mi erdészek, akik folyamatosan kinn élünk az erdőbe, talán egy kicsit vissza tudunk hozni abból a varázslatból, amit a régi idők hagyománya ad.”

A Természet Házában megvannak a tervek a jövő évre. Ha a körülmények, a járványhelyzet engedi, szeretnék 2022-ben is megszervezni a húsvétvárót, a Nyuszifül fesztivált, a Csodaszarvas családi napot és természetesen a Mikulást is meghívják. A programtervben még gasztronómiai rendezvény is szerepel.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 19. kedd 16:43 | Keszthely
A Mikulás is meglátogatta a tagságot, akik tagtársaik műsorát is élvezhették a szeretetünnepen.
| 2023. dec. 6. szerda 17:27 | Keszthely
Oktatási intézményekben és a Fő téren is ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek a Télapó.
| 2022. dec. 6. kedd 17:04 | Keszthely
A Majormúzeumban színházi előadás és vendégség is várta a szülőket és a gyerekeket.
| 2022. dec. 6. kedd 16:25 | Keszthely
A nagyszakállú nem csak a gyerekeket, hanem az állatpark lakóit is megajándékozta.
| 2022. dec. 6. kedd 14:51 | Keszthely
Szaloncukorral és élményautózással örvendeztette meg a fiatalokat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.