Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Madárodút készítettek a családok
2020. nov. 12. csütörtök | Gyenesdiás
Madárodút készítettek a családok
Széncinegék számára készíthettek madárodúkat és eleséget a hétvégén az érdeklődők a Természet Házában. Gyermekek és szüleik együtt barkácsolhatták össze a kismadarak lakóhelyét, mely a télen és a tavasszal is hasznos lesz a számukra. Nagy volt az érdeklődés a program iránt, melyet a járványügyi szabályokat betartva tudtak megvalósítani.

Az előre elkészített falapokon a gyerekek is biztonságosan fúrhatták ki a csavarok helyét. Szívesen próbálták ki mindannyian ezt a tevékenységet is a felnőttek segítségével. A jelentkező családok egy sablon alapján készíthették el közösen a madárodúkat. Palaczki Hanna édesanyjával érkezett a rendezvényre. Mivel nagyon szereti a természetet, így örömmel készített a madarak számára odút. A kislány elmondta, nagyon szeret barkácsolni, a madarakat nagyon szereti, ezért érkeztek a rendezvényre.

A legkisebbek számára a csavarozás volt az egyik legérdekesebb feladat. Az építés folyamata is nagy izgalommal töltötte el őket. A Bögös család számára is fontos a természetvédelem, ezért is látogattak el a workshopra.

 „Nagyon tetszik ez a foglalkozás. A gyerekeket érdekli a madárodú készítés és a madarakkal való kapcsolat. Otthon is van már kirakva egy a fánkra, de most már másik kettő is készül mellé. Úgyhogy emiatt jöttünk el, hogy legyen újabb madárodú a kertünkben. Szeretnek barkácsolni a gyerekek, úgyhogy ez különösen jó program a számukra.” - osztotta meg Bögös-Andor Viktória.

A kertek lakói számára nagy segítséget nyújtanak ezek a menedékek és etetők. Az alkalmon a széncinegéknek alkalmas odút készítettek. Horváth Attila erdőgondnok elmondta, jó, ha már kiskorban megtanulják a gyerekek a természet szeretetét.

„Ez az első lépcső ahhoz, hogy kicsit közelebb vigyük a gyerekeket a természethez. Majd az érdekessége az lesz, amikor tavasszal, ha jó helyre rakták, jó bokros helyre rakták egy fának a rejtett zugába, akkor majd tavasszal érdemes megnézni, amikor a cinegék jönnek, fészket raknak. Úgy készítjük el ezeket az odúkat, hogy bele is lehessen nézni. Persze ne sűrűn, tehát 3-4 naponta vagy 5 naponta nézzenek bele, hogy először csak 1 tojás van, aztán 3 tojás aztán 5 tojás.”

A Természet Háza már korábban is szervezett hasonló programot a családoknak. Tapasztalatuk az, hogy szívesen vesznek részt az ilyen típusú rendezvényeken az emberek, melynek célja felhívni a figyelmet a természetvédelemre.

„Fontosnak tartjuk, hogy az ide látogató gyerekek megismerjék a környezetükben élő állatvilágot. Ezt a napot a madaraknak szenteltük. B típusú madárodúkat készítünk, amibe széncinegék költöznek.” - ismertette Trefeli Alexandra ökoturisztikai munkatárs.

A madárodúk mellett cinkegolyót is készíthettek a jelenlévők. A sertészsír és a különböző magvak keverékéből készült eleséget az odúkban is elhelyezhetik a gyerekek, de a fára is akaszthatják majd.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2021. dec. 3. péntek 15:15 | Keszthely
A projekt része az iskola fenntarthatósági pedagógiájának, a diákok nyomon követik a madarak életét.
| 2020. nov. 9. hétfő 16:54 | Keszthely
A madárszállásokat a Gyöngybagolyvédelmi Alapítványtól vásárolta Keszthely önkormányzata.
| 2021. dec. 6. hétfő 17:15 | Gyenesdiás
Madáretetőket készítettek ünnepváró dalokat hallhattak a vendégek a Természet Házánál.
| 2021. szep. 21. kedd 17:43 | Gyenesdiás
Családi napot szerveztek Gyenesdiáson a megújult Festetics Imre Élményközpontban.
| 2020. jún. 23. kedd 14:55 | Gyenesdiás
19 vitrinben 300 kiállított ásávnyt tekinthetnek meg az érdeklődők.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Szignatúra
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.