Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Családi napra várták az érdeklődőket a Festetics Imre Élményközpontban
2021. szep. 21. kedd | Gyenesdiás
Családi napra várták az érdeklődőket a Festetics Imre Élményközpontban
Családi napot szerveztek Gyenesdiáson a megújult Festetics Imre Élményközpontban. Izgalmas, interaktív és élménygazdag programok sorozata várta a látogatókat a reggeli nyitástól egész nap. A rendezvényt megelőzően adták át a közönségnek a megvalósított fejlesztéseket is.

Egy óriási, közel öt hektáros területtel lett gazdagabb a Festetics Imre Élményközpont. A vadon élő, valamint őshonos magyar állatfajták természetes elhelyezését oldották meg az állatparkban, így mutatják be őket a látogatóknak. A névadó a Georgikont alapító Festetics György testvére volt, aki érdeklődést mutatott a biológia iránt és juhtenyésztéssel is foglalkozott.

Kürtszóval kezdődött a családi nap a Természet Háza Látogatóközpontnál. Jagicza Attila, a Bakonyerdő Zrt. vagyongazdálkodási főmérnöke elmondta: a fejlesztést a társaság saját forrásából finanszírozta. A terv egy komplex élményközpont folyamatos kialakítása. "Bekapcsolva a Nagymezőt, a lőteret, majd idővel kialakulhat egy olyan élményközponttá, ahol a kerékpárosok, illetve az összes balatoni vendég kedvére eltölthet akár egy egész napot. Ez volt a szándékunk - a Bakonyerdő Zrt.-nek -, amikor úgy döntöttünk, hogy lépünk egyet és fejlesztjük azt, ami itt most már lassan nyolc éve épül és megvalósul" - tette hozzá a főmérnök.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő a család és a természet kapcsolatának fontosságát hangsúlyozta. Úgy véli, hogy ennek a régiónak óriási vonzereje, hogy itt együtt élhetünk a természettel - nem csak a Balatonnal, hanem a Keszthelyi-hegységgel is. Így folytatta: "Láthatjuk, hogy családosoknak különösen jó hely. Gyerekekkel együtt egy kiváló kirándulóhely a Nagymező és környéke. De aki sportolni akar, akár kerékpározni, lovagolni, esetleg csak kutyát sétáltatni, annak is jó ez a környék, megismeri az erdőt. Azért ez egy komoly attrakció, ami itt megépült az elmúlt években."

A Festetics Imre Állatpark és a látogatóközpont övezete eddig Gyenesdiás tulajdonában volt. A Bakonyerdő Zrt. a nagyközségtől vásárolta meg a két területet. Gál Lajos polgármester elmondta: "Eleink, Festetics Imre, Darnay-Dornyai Béla - akiknek a posztamensei kint vannak az épület előtt - bizonyítják azt, hogy nagyon nagy szükség van a múltba való visszatekintésre. Nagyon nagy szükség van egy komoly térségpolitikai alapra, az ökoturisztika megteremtésére, és szerintem a Bakonyerdő Zrt. ebben élen jár, hiszen ez egyfajta ökotengely itt, Keszthely-Gyenesdiás tőszomszédságában, egészen a Keszthelyi-hegységig."

A látogatóközpontban Mesterházi József fotókiállítása várta az érdeklődőket. A parkban légpuskás élménylövészetet, gyermek és felnőtt íjászatot, solymász bemutatót, és számos egyéb programot kínáltak a látogatóknak.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Keszthely
Családi- és gyermeknapot szerveztek az Egry Általános Iskolában.
| 2024. máj. 28. kedd 19:15 | Keszthely
Most tartották meg a Helyi hagyományok ünnepét.
| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Vonyarcvashegy
Bohóckodó családi napot rendeztek a hétvégén.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Nyuszisimogató, kézműveskedés és kiállítás is várta a látogatókat.
| 2024. már. 15. péntek 19:15 | Keszthely
Családi nappal emlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire a Balatoni Múzeumban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
Kukkantó
07:24
Savaria Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.