Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Ásványkiállítással nyitott a Természet Háza
2020. jún. 23. kedd | Gyenesdiás
Ásványkiállítással nyitott a Természet Háza
Ásványkiállítással, felújított játszótérrel és kerékpár táborral várják az érdeklődőket a Természet Házában. A látogatóközpont a múlt héten nyithatta meg ismét kapuit az érdeklődők előtt, már az első napokban is többen látogatták meg az intézményt. A közeljövőben színes programokkal is készülnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az ásványkiállítást rendezi be Kövecses-Varga Lajos. Az ásványgyűjtő Siófokról érkezett Gyenesdiásra kollekciójának egy részével. A gyűjtő körülbelül 12.000 darab különféle ásvány tulajdonosa, ezzel Közép-Európa legnagyobb magángyűjteményével rendelkezik. Ásványait elsősorban a történelmi Magyarország területéről szerzte be, de a távolabbi országokba is elmegy egy-egy darabért. Többek között ametisztek, obszidiánok, piritek és különböző kristályok is megtalálhatók nála. A Természet Házában található kiállításon 19 vitrinszekrényben 300 ásványt láthatnak az érdeklődők.

„Azért örülök ennek, mert egyrészt ugyan régen, ez Veszprém megyéhez tartozott terület, most ugye Zala megyébe, de én a Bakonyban töltöttem a gyerekkoromat, itt kezdtem az ásványokkal, illetve először az ősmaradványokkal való foglalkozást. Az bizony elég régen volt, közel 48 évvel ezelőtt. És szeretem mint tanáremberként a gyerekekkel ezt minél inkább megismertetni, hogy minél fiatalabban ismerjék meg ezt a szép hobbyt és ezért örülök különösen ennek a lehetőségnek.”

Az ásványgyűjtő hozzátette, a fiatalok mindig szívesen hallgatják meg előadásait, közülük többen válnak ez által gyűjtővé. Kövecses-Varga Lajos több egyéni darabbal is rendelkezik. Mint elmondta, ritka példányok is akadnak a birtokában, de olyan is megtalálható nála, amelyet elsőként talált Magyarországon.

A Természet Háza a múlt héten nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A kiállítás is az egyik új attrakció, amivel várják az érdeklődőket. E mellett megújították a játszóteret is. Színes és az előírásoknak megfelelő, biztonságos játékokkal bővült az udvar. Ezek mellett a pihenőpadokat is most már igénybe lehet venni. Az első héten egyelőre egyéni látogatók érkeztek, de folyamatosan várják a csoportok jelentkezését is.

„A kiállítás mellett egyéb tematikus programokban, illetve nagyobb rendezvényben is gondolkodunk, amint erre lehetőségünk lesz. Az ásványkiállításhoz kapcsolódóan pedig terveink között szerepel egy tematikus, ásványokkal kapcsolatos nap megrendezése is.” - ismertette Sali Éva ökoturisztikai vezető.

A Természet Háza Látogatóközpont egy másik újdonsággal is készül a közel jövőben. Korábban inkább az kisebbek számára készültek programok, azonban most egy új korosztályt is megcéloznak. Felsős és középiskolás csoportokat várnak június végétől a kerékpáros táboros foglalkozásokra.

Lendvai Bianka - Keszthelyi Televízió

| 2021. dec. 6. hétfő 17:15 | Gyenesdiás
Madáretetőket készítettek ünnepváró dalokat hallhattak a vendégek a Természet Házánál.
| 2021. szep. 21. kedd 17:43 | Gyenesdiás
Családi napot szerveztek Gyenesdiáson a megújult Festetics Imre Élményközpontban.
| 2020. nov. 12. csütörtök 17:43 | Gyenesdiás
A program a természetvédelem jegyében született, melyre nagy volt az érdeklődés.
| 2020. jún. 12. péntek 16:40 | Gyenesdiás
A Természet Háza Látogatóközpont is csatlakozott a kezdeményezéshez.
| 2019. nov. 22. péntek 16:31 | Gyenesdiás
Több iskolás és óvodáscsoport vett részt az általuk rendezett játékos vetélkedőn.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.