Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Népszerű az Online Erdei Iskola program
2020. jún. 12. péntek | Gyenesdiás
Népszerű az Online Erdei Iskola program
A Természet Háza Látogatóközpont is bemutatkozott az Online Erdei Iskola programsorozatban. Az Országos Erdészeti Egyesület kezdeményezése a madarak és fák napja alkalmából indult el az Agrárminisztérium támogatásával. 28 részt tekinthettek meg az érdeklődők az ország különböző részein található erdei iskolák előadásaiból. A projekt a koronavírus-járvány miatt alakult ki a digitális oktatás példáján.

Elkészült a Természet Háza Látogatóközpont videója az Online Erdei Iskola programsorozathoz. A gyenesdiási intézmény munkatársa a fonalmadár elkészítését mutatta be kisfilmjében. Azért választották ezt a foglalkozást, mivel nem igényel sok eszközt és bátran próbálkozhatnak vele kisebbek és nagyobbak is egyaránt. A Természet Háza nyitásáról nagyon sokan érdeklődtek eddig is telefonon és közösségi oldalukon is, ezért is gondolták úgy, hogy jelentkeznek a kezdeményezéshez.

„Mindenképpen egy új kihívás számunkra, ilyenben még nem vettünk részt, de a helyzetre való tekintettel még nem tudunk látogatókat fogadni. Ezért is fontosnak éreztük azt, hogy ilyen módon is tartsuk a kapcsolatot a gyerekekkel, illetve a vendégeinkkel.” - ismertette Sali Éva ökoturisztikai vezető.

A videó június 11-én tették közzé az interneten. Ez volt a 27. része az Online Erdei Iskolának. Azóta már 17-en osztották meg az Országos Erdészeti Egyesület facebook-oldaláról, így számtalan kisgyermek már megtekinthette azt.

Az Országos Erdészeti Egyesület számára fontos, hogy a gyermekek minél többen megismerkedjenek a természet szépségeivel. Az ország 40 erdészeti iskolájában májustól várták eddig programokkal a fiatalokat, azonban idén a koronavírus-járvány miatt ezt halasztani kellett. Így jött az ötlet, hogy a digitális oktatás példája nyomán az interneten keresztül adjanak át érdekes információkat. Az Online Erdei Iskolát a madarak és fák napján indították el. Azóta minden nap délelőtt 10 órakor más és más helyszínre kalauzolják el az érdeklődőket, különböző témákban. Megismerkedhettek már a nézők a szarv és az agancs közötti különbségekkel, betekintést nyerhettek a madarak odúiba, fészkeibe és többek között új ismereteket szerezhettek az erdők-mezők növényeiről is. Már az első héten nagy népszerűségnek örvendtek a videók, több mint 30.000-ren tekinttették meg azokat.

„Az alsós korosztályt terveztük megszólítani ezekkel a videókkal, de ahogy ezt mindig mondani szoktuk, hogy nekünk erdészeknek is az erdő az minden nap tud újat mutatni. Így azt gondolom, hogy nem csak az alsósoknak, hanem a nagyobb korosztálynak, akár a felnőtteknek is és ez konkrétan visszajelzésként is érkezett, hogy szülőnek is tudunk újat mutatni, ami esetlegesen egy következő családi kirándulás vagy egy nyári táborozás alkalmával az egy fontos tudásanyagot és egy új szemléletet hordozhat.” - ismertette Elmer Tamás, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára.

Az erdei iskolák a koronavírussal kapcsolatos enyhítéseknek köszönhetően folyamatosan nyitnak meg és egyre több gyermek látogathat el személyesen is a helyszínekre. A Természet Háza Látogatóközpont június 15-én nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2021. dec. 6. hétfő 17:15 | Gyenesdiás
Madáretetőket készítettek ünnepváró dalokat hallhattak a vendégek a Természet Házánál.
| 2021. szep. 21. kedd 17:43 | Gyenesdiás
Családi napot szerveztek Gyenesdiáson a megújult Festetics Imre Élményközpontban.
| 2020. nov. 12. csütörtök 17:43 | Gyenesdiás
A program a természetvédelem jegyében született, melyre nagy volt az érdeklődés.
| 2020. jún. 23. kedd 14:55 | Gyenesdiás
19 vitrinben 300 kiállított ásávnyt tekinthetnek meg az érdeklődők.
| 2019. nov. 22. péntek 16:31 | Gyenesdiás
Több iskolás és óvodáscsoport vett részt az általuk rendezett játékos vetélkedőn.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:15
Balatoni Mozaik
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.