Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Szépkorúak hete
2019. okt. 1. kedd | Keszthely
Szépkorúak hete
A Szépkorúak hete programsorozattal évek óta köszöntik az idős embereket a Balaton Színházban. Öt napon át kulturális és sport rendezvények várták az időseket. Az idei program könnyed hangulatú meglepetés műsorral vette kezdetét szeptember 30-án.

William Shakespeare legszebb,örökérvényű  művét tolmácsolta Kautzky Armand az Idősek napján Keszthelyen a  Balaton Színházban ahol zenés,verses műsorral várták az időseket. A gyönyörű szavakban megfogalmazott szonett hűen adta át azt amit a művészek szerettek volna  produkcióikkal közvetíteni. A szeretetet és tiszteletet.

"Egész életünkben annyit kapunk a szüleinktől,a nagyszüleinktől,és eljön az az életkorszak,élethelyzet amikor elkezdünk mi adni a szüleinknek,nagyszüleinknek ameddig lehet és azt gondolom,hogy nem tudunk eleget adni azért a sok mindenért. Egyáltalán a létünket köszönhetjük ennek a generációnak. Aztán azt a sok mindent amit megtanítottak nekünk az életben való boldogulásban."-mondta Kautzky Armand Jászai-díjas színművész.

A Szépkorúak Hete program sorozat nyitónapján Nagy Bálint a keszthelyi  Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte az egyesületekből, intézményekből és családjaikból érkezett idős embereket.

"A város Idősügyi Tanácsának egyik nagyon fontos célkitűzése,két és fél évvel ezelőtt amikor megalakult,pontosan ez volt,hogy a Keszthely és Keszthely térségi időseket,az időseket támogató,segítő szervezeteket összefogja és olyan rendezvényeket hívjon életre hagyományteremtő ill. hagyományápoló célzattal amelyek ezt az idős réteget rendre meghívják és a közösségi aktivitást elősegítik."-emelte ki Nagy Bálint.

Az időseket köszöntő műsorban felcsendültek ismert szerzők dalai is. Sanzonok, operettek, felidézve az évtizedekkel ezelőtti szórakozást, hangulatot. A közönség együtt énekelt a művészekkel. Örömmel fogadták a műsort.

"szeretem az operettet és most ezt megelőlegezésnek veszem az idősek hónapja alkalmából.- Gyakran jár hasonló rendezvényekre?- Járunk igen, ide igen. Voltunk tavaly is meg más rendezvényekre ami a kultúra…meg ottbent az intézetben is jó kis kulturális élet folyik."-mondta Siketné Varga Malvin.

Az 1991 óta ünnepelt Idősek világnapjához  Keszthely közel egy évtizede csatlakozott . Október első hetében több kulturális és sport  programot is szerveznek a 60 év feletti korosztálynak.

"Az időseknek különösen nagyon fontos az egészségmegőrzés,így kettőször lesz olyan torna, gerinctorna vagy senior tánc amikor szeretnénk nekik ezzel segíteni."-adott tájékoztatást a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója,Csengei Ágota.

Kautky Armand és Balog Tímea előadásával 450 idős embert köszöntöttek Keszthelyen. A Szépkorúak hete programja október 5-n Pátzay Mária festmény kiállításával zárul.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. feb. 28. szerda 19:15 | Keszthely
Keszthelyen is egyre több az igény az időseket segítő elektronikus eszköz iránt.
| 2024. feb. 9. péntek 19:15 | Keszthely
Az ESZI Idősek Otthonának lakói jelmezes felvonulással, tánccal és fánkkal ünnepeltek.
| 2023. nov. 28. kedd 15:40 | Gyenesdiás
Időseit ünnepelte Gyenesdiás a hétvégén az általános iskola aulájában.
| 2023. okt. 5. csütörtök 16:03 | Keszthely
Minden évben számos programmal készülnek az intézmény lakóinak októberben
| 2023. aug. 10. csütörtök 16:08 | Keszthely
A kerti pikniken a lakókat és családtagjaikat is megvendégelte az Egyesített Szociális Intézmény.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.