+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szépkorúak hete
2019. október 1. kedd 19:04 - Keszthely
Szépkorúak hete
A Szépkorúak hete programsorozattal évek óta köszöntik az idős embereket a Balaton Színházban. Öt napon át kulturális és sport rendezvények várták az időseket. Az idei program könnyed hangulatú meglepetés műsorral vette kezdetét szeptember 30-án.

William Shakespeare legszebb,örökérvényű  művét tolmácsolta Kautzky Armand az Idősek napján Keszthelyen a  Balaton Színházban ahol zenés,verses műsorral várták az időseket. A gyönyörű szavakban megfogalmazott szonett hűen adta át azt amit a művészek szerettek volna  produkcióikkal közvetíteni. A szeretetet és tiszteletet.

"Egész életünkben annyit kapunk a szüleinktől,a nagyszüleinktől,és eljön az az életkorszak,élethelyzet amikor elkezdünk mi adni a szüleinknek,nagyszüleinknek ameddig lehet és azt gondolom,hogy nem tudunk eleget adni azért a sok mindenért. Egyáltalán a létünket köszönhetjük ennek a generációnak. Aztán azt a sok mindent amit megtanítottak nekünk az életben való boldogulásban."-mondta Kautzky Armand Jászai-díjas színművész.

A Szépkorúak Hete program sorozat nyitónapján Nagy Bálint a keszthelyi  Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte az egyesületekből, intézményekből és családjaikból érkezett idős embereket.

"A város Idősügyi Tanácsának egyik nagyon fontos célkitűzése,két és fél évvel ezelőtt amikor megalakult,pontosan ez volt,hogy a Keszthely és Keszthely térségi időseket,az időseket támogató,segítő szervezeteket összefogja és olyan rendezvényeket hívjon életre hagyományteremtő ill. hagyományápoló célzattal amelyek ezt az idős réteget rendre meghívják és a közösségi aktivitást elősegítik."-emelte ki Nagy Bálint.

Az időseket köszöntő műsorban felcsendültek ismert szerzők dalai is. Sanzonok, operettek, felidézve az évtizedekkel ezelőtti szórakozást, hangulatot. A közönség együtt énekelt a művészekkel. Örömmel fogadták a műsort.

"szeretem az operettet és most ezt megelőlegezésnek veszem az idősek hónapja alkalmából.- Gyakran jár hasonló rendezvényekre?- Járunk igen, ide igen. Voltunk tavaly is meg más rendezvényekre ami a kultúra…meg ottbent az intézetben is jó kis kulturális élet folyik."-mondta Siketné Varga Malvin.

Az 1991 óta ünnepelt Idősek világnapjához  Keszthely közel egy évtizede csatlakozott . Október első hetében több kulturális és sport  programot is szerveznek a 60 év feletti korosztálynak.

"Az időseknek különösen nagyon fontos az egészségmegőrzés,így kettőször lesz olyan torna, gerinctorna vagy senior tánc amikor szeretnénk nekik ezzel segíteni."-adott tájékoztatást a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója,Csengei Ágota.

Kautky Armand és Balog Tímea előadásával 450 idős embert köszöntöttek Keszthelyen. A Szépkorúak hete programja október 5-n Pátzay Mária festmény kiállításával zárul.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó