+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fogatok és díjlovasok a Georgikonon
2019. augusztus 16. péntek 18:11 - Keszthely
Fogatok és díjlovasok a Georgikonon
Lovas Napokat szervezett a Georgikon. A kar egy szlovén-magyar projekt keretében ma konferenciára, lovasbemutatókra és fogathajtó programra várta az érdeklődőket. Szombaton rendezik a hagyományos Magyar Imre Emlékversenyt, mely egyben regionális díjlovagló viadal is. A Georgikon a Nemzeti Vágta Festetics előfutamához is kapcsolódik, melyet vasárnap rendeznek a Faludi síkon.

Négyes-, kettes és egyes fogatok mögött is gyeplőt ragadtak a Georgikon Lovasnapok nyitányán. A fogathajtáson bemutatták a kastélymúzeum és a kar közös projektjében készült postakocsit is, mely a korabeli hangulatot sugározza, de a legmodernebb eszközökkel szerelték fel. A  jövő évtől a Nyugat-Balaton térségében fognak egész napos túrákat szervezni.

Dr. Bartos Ádám főszervező, egyetemi adjunktus: „Amire igazából igény van, az a családi lovas turizmus, ezt kívánjuk gyakorlatilag ezzel a fogatos túrával létrehozni, megvalósítani egy egész, komplett családdal, függetlenül attól, hogy milyen lovas tudással rendelkeznek, a családtagok tudjanak eljönni ezekre a lovas túrákra. Amikor mi az első sajtótájékoztatókat, az első információkat megadtuk a környékbe ezekről a túrákról a helyi médiában, nagyon sok érdeklődést kaptam utána, hogy mikor indulnak a túrák.” 

Szakmai konferenciát is szervezett a Georgikon. Az előadók a hagyományőrzés jelentőségéről, az alternatív lógyógyászat alkalmazásáról is beszéltek. Kiemelt pont volt a Kincsem Lovasprogram, melynek célkitűzése, az infrastruktúra, a tenyésztés, a sport, a hagyományőrzés, a terápiás lovaglás és a lovas turizmus fejlesztése. 

Dallos Gyula, miniszteri biztos, a magyar lovassport örökös bajnoka: „Ennek legfontosabb üzenetértéke az, hogy a ló által az életre nevelünk, mert egy viselkedési forma, amely megérinti a testet és a lelket, maga a tevékenység. Társadalmi vonatkozásában pedig egy nemzetet felemelő, nemzetet összetartó és nemzetet egészségben tartó erő.”

A lovas napok keretében szombaton díjlovagló bajnokságra kerül sor. A Magyar Imre Emlékverseny a regionális bajnokság egyik fordulója, melynek az egyetem lovardája ad otthont. A Georgikon társul a Nemzeti Vágta gyenesdiási viadalához, a Festetics futamhoz, melyet vasárnap rendeznek meg a Faludi-síkon.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus