+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fogatok és díjlovasok a Georgikonon
2019. augusztus 16. péntek 18:11 - Keszthely
Fogatok és díjlovasok a Georgikonon
Lovas Napokat szervezett a Georgikon. A kar egy szlovén-magyar projekt keretében ma konferenciára, lovasbemutatókra és fogathajtó programra várta az érdeklődőket. Szombaton rendezik a hagyományos Magyar Imre Emlékversenyt, mely egyben regionális díjlovagló viadal is. A Georgikon a Nemzeti Vágta Festetics előfutamához is kapcsolódik, melyet vasárnap rendeznek a Faludi síkon.

Négyes-, kettes és egyes fogatok mögött is gyeplőt ragadtak a Georgikon Lovasnapok nyitányán. A fogathajtáson bemutatták a kastélymúzeum és a kar közös projektjében készült postakocsit is, mely a korabeli hangulatot sugározza, de a legmodernebb eszközökkel szerelték fel. A  jövő évtől a Nyugat-Balaton térségében fognak egész napos túrákat szervezni.

Dr. Bartos Ádám főszervező, egyetemi adjunktus: „Amire igazából igény van, az a családi lovas turizmus, ezt kívánjuk gyakorlatilag ezzel a fogatos túrával létrehozni, megvalósítani egy egész, komplett családdal, függetlenül attól, hogy milyen lovas tudással rendelkeznek, a családtagok tudjanak eljönni ezekre a lovas túrákra. Amikor mi az első sajtótájékoztatókat, az első információkat megadtuk a környékbe ezekről a túrákról a helyi médiában, nagyon sok érdeklődést kaptam utána, hogy mikor indulnak a túrák.” 

Szakmai konferenciát is szervezett a Georgikon. Az előadók a hagyományőrzés jelentőségéről, az alternatív lógyógyászat alkalmazásáról is beszéltek. Kiemelt pont volt a Kincsem Lovasprogram, melynek célkitűzése, az infrastruktúra, a tenyésztés, a sport, a hagyományőrzés, a terápiás lovaglás és a lovas turizmus fejlesztése. 

Dallos Gyula, miniszteri biztos, a magyar lovassport örökös bajnoka: „Ennek legfontosabb üzenetértéke az, hogy a ló által az életre nevelünk, mert egy viselkedési forma, amely megérinti a testet és a lelket, maga a tevékenység. Társadalmi vonatkozásában pedig egy nemzetet felemelő, nemzetet összetartó és nemzetet egészségben tartó erő.”

A lovas napok keretében szombaton díjlovagló bajnokságra kerül sor. A Magyar Imre Emlékverseny a regionális bajnokság egyik fordulója, melynek az egyetem lovardája ad otthont. A Georgikon társul a Nemzeti Vágta gyenesdiási viadalához, a Festetics futamhoz, melyet vasárnap rendeznek meg a Faludi-síkon.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Idén Gyenesdiás is benevezett a “Társasjátékok éjszakája” címet viselő kezdeményezésre.
 
Sárgulás Keszthelyen: a kastély udvarán búcsúztak el a végzős diákok a Georgikon Campustól.
 
A tavaly elhunyt elnök, Szalai István előtt is tisztelegtek.
 
Több településről érkeztek hívek a vasárnapi misére.
 
Kiállítások, koncertek, egyéb szórakozási lehetőségek várták a látogatókat a Város napján.
 
Keszthely az első írásos említésének 776. évfordulóját ünnepelte a hétvégén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus