Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / A fiatal lovasokat várták Gyenesdiásra
2024. aug. 6. kedd | Gyenesdiás
A fiatal lovasokat várták Gyenesdiásra
Szabadidős lovasversenyt tartottak Gyenesdiáson. A megmérettetésre elsősorban a fiatalokat várták, hiszen a szervező Gyenesdiási Lovassport Egyesület szeretne versenyzési lehetőséget biztosítani a feltörekvő generációnak. A lovasok három versenyszámban - díjlovaglás, ugratás és ügyességi – mérhették össze a tudásukat.

Folyamatosan váltották egymást a lovasok a díjugrató pályán. A versenyzők különböző kategóriákban mérethették meg magukat. Az ugratás számban x-es akadályokon és 50-60 centiméteres akadályokon mérhették össze tudásukat a sportolók. A pályát megadott útvonalon, az ideális időhöz minél közelebb kellett teljesíteni. A siker azonban nem csak a lovason, hanem a lovakon is múlott. A fiatalok szép eredményeket értek el a versenyen.   

„Díjlovaglásban, D-1-ben azt hiszem. Szerintem jól, negyedik helyezett lettem.” - mondta a Fortuna Egyesület versenyzője, Takács Bence László.

A mezőnyt főleg a hölgyek erősítették, közülük többen már kisgyerek koruk óta lovagolnak. A különböző egyesületeknek fontos, hogy a lovasok versenyhelyzetben is helyt tudjanak állni, erre kínált nagyon jó lehetőséget ez az alkalom. Sok versenyző nem csak hobbi szinten űzi ezt a sportot, hanem hosszútávú céljai is vannak.

„Kijutni az országos bajnokságra, és arra meg szeretnék tapasztalatot gyűjteni.” - tette hozzá a Gyenesdiási Lovassport Egyesület versenyzője, Németh Gréta.

A versenyt elsősorban a fiataloknak hirdették meg, de a számokban a kezdő felnőttek is elindulhattak. A Gyenesdiási Lovassport Egyesület célja az volt, hogy azoknak is versenyzési lehetőséget kínáljanak, akik még csak rövid ideje lovagolnak, így a komolyabb megmérettetéseken nem tudnak elindulni. A programra a környékről és az ország számos másik pontjáról érkeztek lovasok. Az egyesület szeretné ráirányítani a figyelmet a lovassport szépségeire, különösen Keszthelyen és környékén, ahol a Festetics örökségnek köszönhetően ennek nagy hagyománya van.

„Azért hirdettük meg egyesületünkkel ezt a versenyt, hogy a fiatal lovasainknak is legyen esélye arra, hogy versenyezni tudjanak. A környéken sajnos nem sok ilyen verseny található, ezért próbáltunk idén kettőt is rendezni. Elég szép számmal vannak itt lovasaink, és eddig nagyon szép eredményeket értek el.” - tájékoztatott Vitéz Enikő, a Gyenesdiási Lovassport Egyesület elnöke.

Gyenesdiáson kifejezetten gazdag a lovasélet, több lovarda és egyesület is várja a sport szerelmeseit. Emellett itt rendezik meg a Nemzeti Vágta egyik előfutamát, a Festetics Vágtát, amely az idén augusztus 18-án lesz.         

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 9. kedd 19:15 | Fenékpuszta
Rendhagyó tárlatvezetéssel és múlt századi kosztümökkel, játékokkal várták az érdeklődőket vasárnap Fenékpusztán.
| 2023. aug. 22. kedd 17:23 | Gyenesdiás
A Nemzeti Vágta egyik legrégebbi előfutamában erős volt a mezőny.
| 2023. feb. 28. kedd 17:06 | Keszthely
Kiváló hazai és nemzetközi versenyeken szereplő kancák és mének vannak a MATE keszthelyi kampuszán.
| 2022. aug. 30. kedd 15:40 | Keszthely
A ló és ember közötti kapcsolatot mutatták be a Régmúlt Idők Lovas Fesztiválja programjain.
| 2022. aug. 23. kedd 15:35 | Gyenesdiás
10 felnőtt lovas és 15 kishuszár mérettette meg magát a gyenesdiási pályán.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.