+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Pünkösdi szezonnyitó Balatongyörökön
2019. június 10. hétfő 12:55 - Balatongyörök
Pünkösdi szezonnyitó Balatongyörökön
Már harminc éve pünkösd napján nyitják meg a szezont Balatongyörökön. Ez alkalomból sétahajózással, Balaton koszorúzással és különböző kulturális műsorokkal várták az érdeklődőket. A rendezvényen kiosztották a Pro Civitate díjakat is. Ezúttal Horváthné Dr. Takács Ágnes és Kiss Tamás érdemelték ezeket ki.

Hagyományosan a Balaton megkoszorúzásával nyitották meg az idei szezont Balatongyörökön. Az eseményre többen is meghívást kaptak, akik sétahajózáson vehettek részt. A település első embere szerint jó szezon várható, hiszen már az időjárás is kedvez a strandolni, kikapcsolódni vágyóknak.

„Az idén kisebb fejlesztéseink voltak, tehát ilyen nagy volumenű fejlesztésről nem tudok beszámolni. Én azt gondolom, hogy az elmúlt években kapott díjak, mind a strandnak a kiváló minősítése, mind a településnek az európai virágosítási díja mindig azt jelenti, hogy azért valamilyen szintet elértünk és ebből a szintből nem szeretnénk visszaadni a következőkből sem.” - mondta el Biró Róbert polgármester.

A sétahajózás mellett színes műsorral várták az érdeklődőket a parton is. Többek között a helyi óvodások pünkösdi tánccal örvendeztették meg a közönséget. Őket követően adták át a Pro Civitate díjakat a színpadon. Az egészségügyben nyújtott munkájáért tüntették ki Horváthné Dr. Takács Ágnes gyermekorvost, majd Kiss Tamást, a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar karnagyát. Neki a Balatongyöröki Hamutiprók egy trombitát is átadtak köszönetük jelképeként.

„Ez egy hatalmas megtiszteltetés a Balatongyörök községétől, hiszen 25 év óta számtalan fellépésünk volt már. És ezúton szeretném megköszönni a tanítványaim nevében is, hogy ilyen magas kitüntetésben részesítettek bennünket. A zenekar már 10 évvel ezelőtt megkapta és nekem ez most nagy megtiszteltetés, úgyhogy köszönöm szépen mindenkinek Balatongyörökön.”

Az eseményen beszédet mondott Manninger Jenő országgyűlési képviselő is. Mint köszöntőjében hangsúlyozta, Balatongyörök értékeit meg kell védeni, ahogy az elmúlt évtizedben ezt meg is tették. Mint elhangzott, a szezonnyitót követően is színes programokkal várják a vendégeket a községben.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Konferenciára, lovasbemutatókra és fogathajtó programra várták a nyitónapon az érdeklődőket.
 
A táborban 26 fiatal vett részt. A tervek szerint a jövőben több turnust is indítanak majd.
 
A keszthelyiekkel egységben, a város fejlődésért kíván dolgozni a Fidesz-KDNP pártszövetsége Keszthelyen.
 
A Doktoranduszok Országos Szövetségének programja vasárnapig tart.
 
Fokozottan kell figyelni az utakon, az őzek bármikor kiugorhatnak elénk.
 
A sajátos nevelési igényű és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára valósult meg a tábor.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó