Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Színházi előadássorozat indult a vonyarcvashegyi gyereknapon
2023. máj. 30. kedd | Vonyarcvashegy
Színházi előadássorozat indult a vonyarcvashegyi gyereknapon
Az önkormányzat az Imre Sándor Szeretetszínházzal karöltve szervez színházi előadássorozatot a település több pontján. A szórakoztatás mellett az előadásoknak az is célja, hogy ledöntsék az előítéletek korlátját épek és sérültek között.

Interaktív, népi mesejátékkal lepte meg a közönséget az Imre Sándor Szeretetszínház. Gyereknap alkalmából hozták el a darabot a strandra. „Előttünk a víz, mögöttünk az erdő!” címmel indítottak 8 alkalomból álló színházi előadássorozatot Vonyarcvashegyen. A Szeretetszínház az integráció jegyében ép és sérült, felnőtt és gyermek színészekkel visz színre közkedvelt színdarabokat és musicaleket.

Bartokos Tamás színigazgató: „Szeretetszínházként nem is tehetünk mást, mint hogy megmutassuk azokat az embereket, akik nagyon harcolnak azért, hogy elfogadja őket a társadalom és ezért mindet meg is tesznek. Nagyon-nagy nem titkolt célunk, hogy 2024 januárjától foglalkoztatás keretében fogunk foglalkozni a sérültekkel, itt Vonyarcvashegyen. Teljesen különleges. Egyrészt a településüzemeltetésben, a település mindennapi életében részt vesznek, a színházba és olyan termékeket fognak itt gyártani, ami kimondottan Vonyarcvashegyre készültek már.”

A szeretetszínháznak minden hónapban lesznek előadásai a strandon, a szabadtéri színpadon, de a Szent Mihály kápolnánál és az erdőben is fellépnek. Többek közt a Négyszögletű kerek erdőt, a Jónás könyvét és a Valahol Európában című klasszikust is láthatja tőlük a nagyérdemű.

Nem csak színdarab volt a vonyarcvashegyi gyereknapon. Rodeó bika, motorcsónakázás, játszóház, autókiállítás és sok-sok játék várta a családokat.

„Nekem nagyon tetszik ez a nap, mert itt minden annyira zseng és nagyon sok az ember és mindent ki lehet próbálni a jeepezéstől a karikadobásokig” - mondta Toldi Botond. 

Három éve fogalmazódott meg, hogy legyen gyereknap Vonyarcvashegyen, a Lido strandon. A kezdeményezés sikert aratott az érdeklődők körében. A pünkösdi hétvége előtti pénteken megnyitott a strand is, mely a Kékhullám minősítésen tavaly a legtöbb pontszámot szerezte.

Pali Róbert polgármester: „A Zala vármegyei strandok, mind ötcsillagos, tehát aki ebbe a régióba ellátogat, kiváló minőségű strandokat fog meglátogatni. Most kiemelkedett a vonyarcvashegyi strand, de úgy látjuk és úgy gondoljuk, hogy mi egyek vagyunk. Nem táblától tábláig gondolkodunk, hanem régióban és én ebben hiszek, hogy a tudásunkat osszuk meg és ezt a szemléletet minél jobban erősítsük.”

A pünkösdi program pályázati támogatással jött létre. A rendezvényt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatta.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Keszthely
A Déryné Program részeként másodszor látogatott el Keszthelyre a KultUp.
| 2024. feb. 29. csütörtök 19:15 | Keszthely
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
| 2024. feb. 23. péntek 19:15 | Keszthely
“Régészeti felfedezések bibliai tájakon” címmel indult útjára egy új sorozat a Balaton Színházban.
| 2024. jan. 9. kedd 13:38 | Keszthely
Megújúlt színházterem és szabadtéri színpad várja a közönséget februártól.
| 2023. okt. 9. hétfő 17:39 | Keszthely
Az idősebb korosztálynak kínált számos rendezvényt a Balaton Színház a “Szépkorúak hetében”.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.