+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fenntarthatósági témahetet tartottak az iskolában
2018. május 2. szerda 08:14 - Keszthely
Fenntarthatósági témahetet tartottak az iskolában
A természeti és épített környezet védelme témákban merültek el a diákok és a pedagógusok egy héten át a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában. A tematikus héten előadások, foglalkozások és kiállítások mutatták be, hogy Földünk és környezetünk fenntarthatóságáért mi emberek mennyi mindent tehetünk. A Fenntarthatósági Témahét programja ma délelőtt azzal az előadással zárult,melyen a tanulók megismerhették a tudatos termelés és vásárlás valamint a fogyasztóvédelem fontosságát.

Nagy Zita Barbara közgazdász  a felsősöknek arról beszélt a témahét zárónapján, hogy a fenntarthatóság kritériumaként  milyen nagy hangsúlyt kell fektetni a felgyorsult világban az egymás mellett élők kötelezettségeire . A szakember kiemelte, a mindennapokban olyan irányt kell venni, hogy ne éljük fel a Földünk, a környezetünk tartalékait. A gazdasági, társadalmi és környezeti összefüggésekből merített példákkal – mindennapi vásárlásokon keresztül -  mutatott rá Nagy Zita Barbara  az ember okozta veszélyek felhalmozódására. A diákok háztartásokban megtalálható felesleges tárgyakat is megismerhették. Ráirányítva a tudatos vásárlásra a figyelmet. Kézbe is vehettek olyan tárgyakat, eszközöket amiket  megvettek a boltokban, soha nem használták őket, s végül a hulladék kosárba kerülnek. Szennyezve a környezetet. Az előadás a diákok bevonásával, nem csak tanulságos volt, hanem a környezettudatos nevelésnek egy jó példája is. A tanulók által készített  témához illeszkedő alkotásokból is nyílt kiállítás az intézményben és  a keszthelyi HUSZ Kft. is segítségével figyelemfelkeltő, tájékoztató plakátok kikerültek  arra a folyosóra ahol naponta többször is elmennek a gyerekek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdette meg a témahetet. Az egy hetes programban, melynek legfőbb célja az ösztönzés , a gyerekek és a családok környezettudatosságra való nevelése volt az iskola minden tanulója és pedagógusa részt vett.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Véget ért az olimpia Major Veronika számára, a keszthelyi sportlövő a 35. helyen végzett sportpisztolyban
 
Immáron negyedik alkalommal vehetnek részt középiskolások a nyolc napos ingyenes táborban.
 
Idén már 13-an fulladtak bele a Balatonba, a legtöbb esetben segíthetett volna, ha viselik a mellényt.
 
A felsőoktatási képzésben megkezdődött a pótfelvételik időszaka, így a keszthelyi Georgikon Karon is.
 
Lovasprogramokkal, argentin tangó show-val, színházi előadással és koncertekkel is készülnek a szervezők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár