Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Lendületben
2019. jan. 30. szerda | Keszthely
Lendületben
A mozgás, a sportos életmód áll a középpontjában a Balaton Színház új előadássorozatának. A Lendületben című program keretében inspiráló emberek várják a közönséget. A szervezők szerint Keszthelyen és térségében egyre nagyobb figyelmet kap a mozgás, ezért hívták életre a programot. A nyitórendezvényen Lubics Szilvia ultrafutó beszélt motivációiról.

Sparthatlonon. Az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres táv keménységét jól mutatja, hogy átlagban az indulóknak csak a fele ér célba. Az ultramaratoni futóversenyt háromszor is megnyerte Lubics Szilvia.Élményeit és motivációit a Lendületben előadássorozat közönségével is megosztotta. A fogorvosként dolgozó háromgyermekes családanya számára nagy öröm, hogy vele nyitották ezt az programot. Rendszeresen tart motivációs előadásokat az ultrafutó.

„Úgy érzem, hogy tudok adni másoknak a visszajelzések alapján. Minden előadást úgy tartok, hogy ha onnan haza megy három olyan ember legalább, aki gazdagabb lesz valamivel és egy picikét tud jobban hinni önmagában, vagy ezek szerint változtatni picit a gondolkodásmódján, az életén, az már nekem nagyon sokat jelent” - nyilatkozta Lubics Szilvia. 

Hozzátette, egy hosszabb távú versenyen számos nehézség merül fel, de ezek a problémák a hétköznapi életben is előjöhetnek. Ezért úgy véli, mindenki számára fontos a motiváció. Az új előadássorozat első alkalma teltházas közönséget vonzott. 

„Pont egy ilyen stádiumban vagyok, hogy megcsináltam egy-két olyan tervet, amit nagyon terveztem és most egy kis motivációs hiánnyal küzdöttem. Szeretnék hallani innen-onnan még plusz ötleteket, egy kicsit újra föl kell spannolja az ember ezt az érzést, hogy tudja a következő célokat is elérni” - mondta televíziónknak az egyik érdeklődő, Gelencsér Zoltán. 

A program ötletgazdája Horváth Anita, aki betegség miatt nem tudott jelen lenni. Nevében Csengei Ágota köszöntötte a vendégeket. A művelődési központ igazgatója elmondta, azért hívták éltre a programot, mert tapasztalataik szerint egyre nagyobb az érdeklődés a sport iránt. 

"Már tíz éves a Keszthelyi Kilométerek, egy fantasztikus triathlon versenynek adunk helyet, itt van a Tour de Hongrienak egy csomópontja. Tehát úgy gondolom, hogy a keszthelyiek és a környékbeliek érdeklődése is egyre inkább az aktív sport és a tömegsport iránt fordulhat, úgyhogy nagyon remélem, hogy ez az előadássorozat ezt csak támogatja és segíti, hogy miért érdemes megmozdulnunk és fölkelnünk a karosszékből” - mondta a művelődési központ igazgatója. 

A Lendületben előadást havi rendszerességgel szervezik meg. Legközelebb Mányoki Attila hosszútávúszótól hallhat inspiráló gondolatokat a közönség február 19-én.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
A Balatoni Borrégió ügyeiről értekeztek
| 2024. máj. 9. csütörtök 19:15 | Keszthely
Országos rendezvénysorozat keretében kaphattak választ a kérdéseikre a gondosóra iránt érdeklődők.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Keszthely
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
| 2024. már. 21. csütörtök 19:15 | Keszthely
Egészségügyi témával folytatódott a Pelso Társaság februárban indult előadássorozata.
| 2024. feb. 14. szerda 19:02 | Keszthely
A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője tartott előadást Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.