+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jó hangulattal telt a Keszthelyi Borünnep
2013. augusztus 5. hétfő 10:21 - Keszthely
Jó hangulattal telt a Keszthelyi Borünnep
Nagy érdeklődéssel, jó időben és természetesen kitűnő hangulattal zajlott le a XXI. Zala Borcégér-Keszthelyi Borünnep. A megújult Balaton-part idén is hangulatos és kellemes helyszínéül szolgált a boros forgatagnak, ahol 14 pincészet kínálta borait. A keszthelyi borfesztiválon – a hagyományokhoz híven - ismét megválasztották Keszthely Város Borát.

 A fesztivál hagyományosan borfelvonulással indult el a Fő térről a borrendekkel, hintókkal, huszárokkal, táncosokkal és a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekarral.

A menet az Erzsébet királyné utca irányából érkezett meg a Balaton-partra, ahol már a csapra vert hordók finom nedűvel teltek meg a poharak.
Az ital mellett ínycsiklandó ételek töltötték meg a hasakat.
„A bor minden esetben a szeretetről szól” – mondta el köszöntőjében Dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere.

Manninger Jenő, országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte a borkultúra fontosságát és köszönetet mondott annak ápolóinak.

Ruzsics Ferenc polgármester, ezzel a mondással mondott köszöntőt és reményét fejezte ki, hogy jövőre egy kibővült, tovább szépült Balaton-parton ülheti majd meg a város a borfesztivált.
A Keszthelyi Borünnep alkalmával a Balatoni Borbarát Hölgyek megválasztották Keszthely Város Női Borát, amely a gyenesdiási Rádi Pincészet félédes cserszegi fűszerese lett.
Keszthely Város Bora, idén a Bezerics Borház Birtok bora lett, amely a pátria, a furmint és a hárslevelű házasításából született meg.

"Ezt a bort már korábban is elismerték, nem is akárhol, hiszen Közép-Európa egyik legrangosabb borversenyén MUN-DUS-on aranyérmet kapott a cuve. De nem csak a szakma, hanem a fogyasztók is kedvelik ezt a bort, hiszen a nyári fesztiválok során ez a borházunk legkeresettebb bora" - mondta el a győztes bort jegyző Bezerics Csaba.


A Keszthely Város Borát magáénak tudható Bezerics Borház mellett további 13 pincészetnél is nagyon finom borokat lehetett kóstolni az öt napos borünnep keretében, ahol színes programok szórakoztatták a nagyérdeműt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár