A Bezerics Borház kiváló termékei is része a “Balatoni Kör” egyik törekvésének, miszerint a tó melletti éttermek kínálata helyi borokból álljon. A megalakulás után három héttel a Zala megyét képviselő borház tulajdonosa, Bezerics Dániel arról számolt be: nagyon jók az eddigi tapasztalatok.
A Balaton körül a helyi termékekre építő régióközpontú gasztronómiával és innovatív megoldásokkal magasabb szintre szeretné emelni a vendéglátást ez a kezdeményezés. A tó egy nagyon fontos országimázs, amit a borturizmussal és a régiós gasztronómiával lehet erősíteni. A cél az, hogy a szűk nyári szezonon túl négy évszakos szezonalitás alakuljon ki és tizenkét hónapon keresztül programokat találjanak az ide látogatók.
Az alapítók vállalták, hogy egész évben nyitva tartanak, de szeretnék, ha ez általánossá válna a Balatonnál. Nemcsak a gasztronómia és a vendéglátás magasabb szintre emelése a céljuk, hanem általában a balatoni életminőség javítása a régióközpontú szemléletmód révén, összefogásukkal természetes egységként kezelve a Balatont. Húsz balatoni vállalkozó, borosgazda tagja a civil kezdeményezésnek. Az ötlet a Badacsonyi Kör szerveződéséből jött.
Bezerics Dániel elmondta azt is: már többen érdeklődtek afelől, hogyan lehetnének tagjai a Balatoni Körnek, de nem a bővítés az elsődleges cél. Nem elsősorban új tagok felvételével tágítanák a Kört, hanem inkább azzal, hogy fő projektjeik eleve nyitottak lesznek az elveikkel azonosuló partnerek számára.
Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs