+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szüreti vigadalom
2014. szeptember 24. szerda 10:17 - Cserszegtomaj
Szüreti vigadalom
A megszépült kútbarlang lejárattal, új járdával és aszfaltburkolattal ünnepelték a hétvégén a cserszegtomaji Szüreti Vigasságot. A településen évről-évre több résztvevőt és vendéget vonz a szüret, mellyel a helyi neves borkultúrát és a kulturált borfogyasztást kívánják népszerűsíteni Cserszegtomajon.

 Cserszegtomaj apraja-nagyja összegyűlt a Szüreti Vígasságra. A menetet lovasok, hintók és mindenféle jármű színesítette. A zenekar is utánfutón kísérte a menetet, melyben évről-évre többen ünneplik a szüretet.

A Flórián tér mentén új járdának örülhetnek a cserszegtomajiak. A Keszthelyi út viacoloros járdája a 2000-es évek elején beépült házsor előtt húzódik.
Jó hírekről számolhatott be a lakosságnak a kisbíró az iskola előtt, ahol új aszfaltburkolat átadására gyülekeztek. Az Iskola utca fejlesztését dr. Varga Andrea, a Keszthelyi Járási Hivatal vezetője adta át a cserszegtomajiaknak.

A Cserszegtomaji Kútbarlang lejárata is megújult. Zala megye egyik csodájának környezete kőburkolatot kapott és egy felépítményen mutatják be az 50 méter mélyen fekvő barlangot.

A Festetics Pincénél finom borokkal várták a szüreti menet tagjait. Az elmúlt évben jó termést könyvelhettek el a gazdák, sajnos az idei szélsőséges időjárást megsínylette a termés.

A Festetics Pincénél a Marcali Baglas Néptáncegyüttes – természetesen – szüreti táncokkal kedveskedett a közönségnek. A szüreti vigadalom évről-évre többeket vonz Cserszegtomajon.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus