+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkészült a Természet Háza
2014. október 3. péntek 11:59 - Gyenesdiás
Elkészült a Természet Háza
A környező erdők élővilágával és az ott folytatott erdő és vadgazdálkodással ismerkedhetnek meg a látogatók a Természet Házában. A Keszthelyi-hegység nyugati kapujának szánt épület interaktív elemekkel egész évben várja látogatóit. A Bakonyerdő Zrt. négy településsel közösen valósította meg az ökoturisztikai fejlesztést, melynek keretében a látogatóközpont mellett kilátók, erdei pihenők, és tanösvények épültek, vagy újultak meg. A közel 400 millió forintos fejlesztést az Új Széchenyi Terv 296 millió forinttal támogatta.

 A Keszthelyi-hegység növény- és állatvilágával is megismerkedhetnek a Természet Háza látogatói. A térség erdő és vadgazdálkodása interaktív és ötletes módon tárul a nézők elé. A látogatóközpont egy közel 400 millió forintos ökoturisztikai fejlesztés központi eleme.

"Ebből a projektből is látható, hogy a Bakonyerdő nagyon komolyan azt a feladatot, hogy a jövő nemzedékét, de akár a mai felnőtteket is minél jobban megismertesse azzal a világgal, ahol nekünk gazdálkodni kell és ahol nekünk azt az eredményt kell produkálni, amiből a forrásokat tudjuk biztosítani az ilyen beruházásokhoz." - mondta Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója.

A látogatóközpont Gyenesdiáson épült fel. Az üzemeltető Bakonyerdő Zrt. ezt az épületet szánja a bakancsos, lovas és kerékpáros turisták kiindulópontjának a Keszthelyi-hegység irányába. A térség települései abban bíznak, hogy ezzel a beruházással növekszik az idegenforgalom és szezon előtt és után is csábító lesz a Nyugat-Balaton.

A Természet Háza avatóján Bitay Márton Örs, állami földekért felelős államtitkár elmondta, hogy a Bakonyerdő Zrt. és a kormány törekvései közösek abban, hogy az emberek közelebb kerüljenek az erdőhöz és a természethez. Az államtitkár méltatta a látogatóközpontot mely, időjárástól és évszaktól függetlenül mutatja be a természet szépségeit.

A Keszthelyi-hegység látnivalóit a Bakonyerdő négy településsel közösen fejlesztette a Darnay-Dornyai Béla nevét viselő ökoturisztikai fejlesztés keretében. Balatongyörökön, Válluson, Vonyarcvashegyen és Gyenesdiáson kilátók, tanösvények és erdei pihenők várják a természetjárókat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus