+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Minőségi édesség Keszthelyről
2014. október 17. péntek 06:11 - Keszthely
Minőségi édesség Keszthelyről
Technológiai és kapacitásbeli fejlesztést is tervez Keszthelyen a LISSÉ Édességgyár. A 9 éve működő cég jelenleg 60 főnek biztosít munkát és multinacionális partnereknek szállítja a Keszthelyen előállított édességeket. Jelenleg a szaloncukor gyártásának van az ideje, de egész évben folyamatosan készül az üzem fő terméke, a Magyar Termék Díjas kókuszos rúd. A gyárban évente 7-800 tonna édességet gyártanak.

 Naponta akár több tonna kókuszrúd is készülhet a keszthelyi LISSÉ Édességgyárban. A CocoMax termékcsalád a fő produktuma a 9 éve működő vállalkozásnak, mely az elmúlt években komoly minőségi fejlesztést hajtott végre. Ennek eredménye a Magyar Termék Nagydíj, mellyel idén szeptemberben ismerték el a kókuszrúd gyártóját.
A rumos-kakaós édesség a mai napig zászlós hajója a cégnek. A gazdasági stabilitás érdekében több más termékeket is felvettek a gyártási palettára. Egy komoly multinacionális német partnernek például olyan retro termékeket kezdtek el gyártani, mint a dianás cukor, a kakasos nyalóka, vagy a krumplicukor.
A kezdetben hat főt foglalkoztató kis vállalkozás, ma már 60 embernek ad állandó munkát. Az édességgyártás szezonja a nyár végével indul a szaloncukorral, ilyenkor akár 20-30 fővel bővülhet a dolgozók létszáma.

A 2000 négyzetméteres üzemben megújuló energiával biztosítják azt az állandó hőmérsékletet, mely elengedhetetlen a csokigyártáshoz. Az édességgyár a mennyiségi termékek helyett a minőségre fekteti a hangsúlyt, német és holland cégek szállítják a legjobb minőségű marcipánt, margarint, vagy csokoládét.
Az ügyvezető Faluhelyi Ferenc további fejlesztést és bővítést is tervez Keszthelyen.

Az édességgyár jelenleg osztrák, német és holland kereskedőházakkal tárgyal, melyek jó irányba haladnak. A sikeres megállapodások megalapozhatják a kapacitásbeli és technológiai fejlesztéseket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó