Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A keszthelyi LISSÉ is részt vett a COOP Rallyn
2016. szep. 10. szombat | Keszthely
A keszthelyi LISSÉ is részt vett a COOP Rallyn
Keszthelyi állomása is volt a tizenegyedik COOP Rallynak, mely a magyar termékeket népszerűsíti. A LISSÉ Édességgyár a Dunántúl azon meghatározó gyártóihoz tartozik, melyek partnerei a CO-OP Hungary Zrt.-nek. A cégcsoport számára fontos, hogy bemutassa a legkiválóbb hazai élelmiszer-feldolgozókat, melyek termékeit az ország 1700 településén lévő üzleteiben kínálja. A száz százalékban magyar tulajdonú COOP tavalyi árbevétele 571 milliárd forint volt.

A COOP Rally idei versenyén több mint 80 élelmiszeripari és kiskereskedelemi cég csapata látogatott el a Dunántúl meghatározó gyártóihoz. A Coop Rally egy verseny, melynek során tovább erősödnek a szakmai kapcsolatok a magyar cégek között.

„Közösség és csapatépítő ez az egész, szerintem egy nagyon jó kezdeményezés, nem véletlen, hogy tizenegy éve sikeresen, évről-évre megcsináljuk.” - vélekedett nem sokkal a beérkezés után az egyik résztvevő, Szalayné Szilvágyi Erzsébet, aki a Sága Foods Zrt. képviseletében vett részt a rallyn.

A résztvevők a Lissé üzemébe is betekintést nyerhettek. Az édességgyár 2005-ben kezdte meg működését Keszthelyen. A LISSÉ 2013 óta folytat együttműködést a COOP-al. Három saját márkás terméket gyártanak az üzletláncnak, a kókuszrúd, a krumplicukor és a szőlőcukor mellett pedig már nagy mennyiségű szaloncukrot is szállítanak. Az egymás közt lebonyolított forgalom évről-évre növekszik - mondja az ügyvezető Faluhelyi Ferenc: 

„Én úgy gondolom, hogy az idén elkerüli a 30-40 milliós forgalmat, de ez egy folyamatos fejlődés eredménye, ez nem megy egyik napról a másikra. A COOP más jellegű üzleteket üzemeltet mint a nagy áruházláncok, tehát ő nekik meg kell találni a megfelelő termékeket, gondolok itt akár a retró termékekre, hiszen a legkisebb faluban is találunk COOP üzletet.”

Kölcsönös érdek a fejlődés – hangzott el a COOP Rally sajtótájékoztatóján. Takács László a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának tagja elmondta, fontos hogy kisebb üzemeket is meglátogassanak. Az ilyen alkalmak során személyesen győződhetnek meg, hogy milyen körülmények között, hogyan gyártják a náluk forgalmazott termékeket.

„Így sokkal bátrabban tudjuk a szerződésnél is elvinni a döntést az ő irányukba, pozitív irányba. Arról nem is beszélve, hogy átadhatjuk munkatársainknak, akik szívesen ajánlják a boltba és így biztos, hogy közös, kölcsönös érdek alapján sokat tudunk forgalmazni.” - nyilatkozta Takács László. 

A COOP Rallyt kiemelten támogatja a Földművelésügyi Minisztérium. A tárca képviseltében Dr. Nagy István államtitkár kihangsúlyozta, hogy a büszkék lehetünk a kiváló hazai alapanyagokra és Keszthelyen egy olyan példát találunk, amikor a feldolgozóipar egy kiváló hozzáadott értékkel is bír.

„Az alapanyag termelésünk mellé, hogy fokozzuk a mezőgazdaság, illetve a magyar gazdaság hatékonyságát, az élelmiszeriparra a pályázatok most indultak. Azok a GINOP pályázatok, melyek megnyíltak lehetőséget adnak arra, hogy ilyen, hasonló üzemek épülhessenek Magyarországon, hogy a feldolgozottsági szintet, a hozzáadott értéket minél többet tudjuk támogatni és minél többet tudjuk fejleszteni és ezzel együtt a dolgoz kezek számát tudjuk gyarapítani.” - számolt be a friss hírről a politikus. 

Az eseményen részt vett Ruzsics Ferenc , Keszthely polgármestere is. Köszöntőjében kiemelte, büszke arra, hogy ilyen vállalkozók működnek a városban. A városvezető fontosnak tartja, hogy jelenleg közel 65 főnek biztosítanak stabil munkát az édességgyárban.

A COOP Rally mezőnye szeptember 8. és 10. között a nyolc dunántúli állomást látogatott meg. A szakmai program részvevői a hazai élelmiszer-kereskedelmi piacon évi mintegy 2 000 milliárd Ft-ot kitevő termékértékesítést, és a COOP Csoporttal együtt több mint 50 000 munkavállalót képviseltek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2023. dec. 18. hétfő 15:32 | Keszthely
Idén is több karton édességet ajánlott fel a keszthelyi gyár.
| 2020. dec. 3. csütörtök 15:56 | Keszthely
A rumos-kakaós, mindenmentes édesség a laktózmentes kategóriában lett második helyezett.
| 2018. nov. 2. péntek 16:41 | Keszthely
A keszthelyi Lissé Édessággyárban a végéhez közeledik az idei karácsonyra szánt szaloncukrok legyártása.
| 2015. szep. 29. kedd 13:26 | Keszthely
A karácsony ugyan lassan közeleg, ám a keszthelyi Lissé édességgyárban már tonnaszám készül a szaloncukor
| 2015. szep. 18. péntek 09:01 | Keszthely
Magyar Termék Nagydíjat kapott a keszthelyi Lissé Édességgyár szaloncukor termékcsaládja.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.