+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Édes, sós, rakott - a legjobb palacsinták egy helyen
2016. május 6. péntek 06:14 - Balatongyörök
Édes, sós, rakott - a legjobb palacsinták egy helyen
Eszterházy rakott palacsinta, krémes palacsinta, cappuccinós palacsinta és temérdek mennyiségű más palacsintát készítettek a hétvégén Balatongyörökön. Ötödik alkalommal rendezték meg a Palacsintafesztivált. A Jüngling Zoltán Közösségi Ház udvarában hét csapat kínálta a sós és édes csemegét.

Nem csak az íz, hanem az idő számított a fesztivál palacsintasütő versenyén. A résztvevők párosával mérkőztek meg, hogy négy darab palacsintát mennyi idő alatt tudnak megsütni. Balán Lívia alvó gyermekével a karján vett részt a versenyen.

„Én otthon mindig így sütöm a palacsintát, mert a kislányom nagyon hozzászokott ahhoz, hogy ölben van. Úgyhogy nem volt túl nagy kihívás, csak az, hogy nekem nagyon régi otthoni sütőm van és sokkal könnyebb azon megfordítani, mint ezeken az újakon és csak ezért rontottam el az elsőt egyébként jó időm lett volna.” - meséli az anyuka, aki a fesztiválra is több féle, főleg rakott palacsintát készített az Anyuszikák csapatával. 

A sós és édes palacsinták tömkelegével vonult fel a fesztiválra jelentkező hét csapat. Sokan a helyszínen, frissen is kínálták a tésztaételt. A palacsintát a házi lekvár és a legkülönfélébb töltelékek tették még finomabbá. Csak étvágy kérdése volt, hogy ki, mennyit bír kóstolni.

„A palacsinta az isteni finom volt. Mi eddig csak a szederlekvárost próbáltuk, de majd végig kóstoljuk a többit is. És azért jöttünk, mert ebéd után úgy gondoltuk, hogy a desszertet majd itt fogjuk elkölteni.” - mondja nevetve Szita Laura.

Öt éve rendezik meg a fesztivált, melynek kezdeményezője a Balatongyöröki Hölgyklub volt. Ők is és az óvodások szüleiből verbuválódott Anyuszikák is a kezdetek óta megjelennek a fesztiválon. Utóbbi csapat célja, hogy az óvoda támogatására értékesítse a finomságokat.

„Szerintem ezt nem lehet elrontani, mindenki egyformán süti. Azt gondolom, hogy a legkönnyebben és a legjobban, leggyorsabban elkészíthető finomság.  - vélekedik a csapat szóvivője, Császár Gabriella.

Ehhez képest a sós kategóriában az Anyuszikák palacsintáit értékelte legjobbnak a zsűri, megelőzve a Sós Ti Ti és a Polgárőrök gárdáját. Az édes készítmények között a Palacsinta Töltelékek finomságai ízlettek legjobban a bírálóknak. Őket a gyenesdiási Nyugdíjasklub és a Tavaszi kikelet csapata követte. A legszebb asztalt is díjazták, ebben a helybeli Hölgyklub volt a legjobb.

„A palacsinták finomak voltak, lehetett látni, hogy nagyon komolyan vették. Elég sokféle palacsinta készült. Volt egy csapat, amelyik 28 féle tölteléket készített.” - értékelt Madácsi Attila, a zsűri egyik tagja. 

A fesztivál egyben családi nap is volt. Varázshangok játszóház és színes kísérőprogramok várták még az elektrisches einrad érdeklődőket Balatongyörökön.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó