A frissen sült, még gőzölgő palacsintákat a legváltozatosabb finomságokkal töltötték meg. A klasszikusokon kívül kivis, narancsos, káposztás, vagy virslis-lecsós változatban is kínálták a tésztaétket. A Balaton-parti rendezvény az ország számos pontjából csalogatta a vendégeket.
„Vas megyéből jöttünk Gyanógeregyéről egy pici faluból,nagyon jó, már régóta gondolkodtunk rajta, úgyhogy most itt volt a lehetőség” - mondta Szanyi Krisztina.
A fesztiválon összesen 12 csapat kínálta a palacsintákat. Töltött, panírozott, csúsztatott, rakott és csőben sült finomságokat is lehetett kóstolni.A Balatongyöröki Hölgyklub standjánál sokszor óriási tumultus volt. A klub tagjai elkötelezettek a rendezvény iránt, hiszen az ő ötletük nyomán született meg a fesztivál nyolc évvel ezelőtt.
„Megirigyeltük a környék településeit, mindenhol fesztivál volt, hát nekünk is kell egy. És akkor kitaláltuk, hogy palacsinta, e nem gondoltuk, hogy ennyire kinövi magát. Nálunk 22 féle palacsinta van most pillanatnyilag, már napok óta erre gyúrtunk” - nyilatkozta televíziónknak Király Lászlóné, a klub vezetője.
Nem csak az idősek, de a fiatalok is jól forgatták a palacsintasütőt. A zalaapáti Boróka Néptáncegyüttes tagjai úgy gondolták, hogy a tánc mellett itt is kipróbálják magukat. A jól bevált recept mellett különleges összetevőkkel is kevertek tésztát.
„Amit otthon a nagymamák által megtanultunk, inkább az a recept van, meg van különleges receptünk: rizstejes, a másik meg teljes kiőrlésű” - tudtuk meg a csapat egyik tagjától, Tüttő Renátától.
A rendezvényen nagy sikere volt az Emotion Táncstúdió műsorának, de nem maradhatott el a Zala Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar koncertje sem. A rendezvényt estébe nyúló strandparti zárta.
Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV