Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Első jótékonysági palacsinta fesztivál Vonyarcvashegyen
2023. máj. 2. kedd | Vonyarcvashegy
Első jótékonysági palacsinta fesztivál Vonyarcvashegyen
Először rendeztek Vonyarcvashegyen jótékonysági palacsinta fesztivált. A program ötlete ugyan a település polgármesterétől származik, ő mégis csapatmunkaként tekint rá. Több, mint háromezer palacsinta fogyott el.

Óriási érdeklődés mellett zajlott az első vonyarcvashegyi jótékonysági palacsinta fesztivál. Összesen nyolc csapat sütötte a különféle ízesítésű palacsintákat. Sós és édes verziókat is készítettek. Az érdeklődők nagy száma miatt megállás nélkül folyt a munka. Csák Gábor párjával kóstolta a palacsintát: "Nagyon finom a palacsinta, igen, köszönjük szépen. Közben harapok egyet, ha már átjöttünk Gyenesből, mert hallottuk, hogy van itt ez a jó kis finom palacsinta fesztivál, és tényleg jó palacsintát adnak. Úgyhogy szerintem megyünk is és megkóstoljuk a többit is."

A rendezvény bevételéből befogadó játszótér játékelemeket szeretnének vásárolni. Itt fogyatékosság nélkül és fogyatékossággal élő gyerekek együtt játszhatnak majd. “Nagyon büszkék vagyunk az egyesületeinkre, a helyi értékeinkre, és erre tettük a legnagyobb hangsúlyt” - így látja Vonyarcvashegy polgármestere, Pali Róbert. Így folytatta: "Azon gondolkodtam már nagyon régóta, hogy mi az a gasztronómiai étel, amivel családokat tudunk megfogni, családokkal tudunk kedveskedni, és a palacsinta az, amit gyerekek, felnőttek egyaránt nagyon szeretnek, és így esett a választásunk."

Az első “Csintalan palacsinta” címet viselő rendezvényt hagyományteremtő szándékkal gondolták ki. Az ötlet mellé többen is odaálltak, mint például az Imre Sándor Szeretetszínház. Az igazgató, Bartokos Tamás elmondta: "Amikor a polgármester úr megkeresett minket ezzel az ötlettel, hogy lesz a Csintalan Palacsinta Fesztivál, akkor mi rögtön mellé álltunk, hiszen van nekünk egy óriási, nagyon jó kis mesedarabunk, a "Palacsintás király" története. Azt gondoltuk, hogy e köré lehet építeni, és mindenképp megfogalmaztuk azt, hogy mindenképp jótékony célú legyen."

A Lámpás ‘92 Alapítvány is a jótékonysági akció mellé állt. A rendezvényre a jószolgálati nagykövetük, Rákóczi Ferenc műsorvezető is ellátogatott. Így fogalmazott: "Ők ugye fogyatékossággal élő emberekkel élik együtt az életüket, és fantasztikus tárgyakat csinálnak. Én meg mondtam, hogy én nagyon szeretem őket, eljövök. Aztán: nagyon szeretem a palacsintát. Egy kicsit a sósat jobban, mint az édeset, és itt embertelen mennyiségű jó palacsinta van, és ahol jó palacsinta van, ott vannak jó emberek. Úgyhogy itt a helyem."

A családias rendezvény nem csak a gyerekek és a felnőttek által kedvelt palacsintáról szólt. A színpadon folyamatosan zajlottak a különféle szórakoztató programok; de az ugrálóvár, a fűben elhelyezett játékelemek is az együttlétet igyekeztek kiszolgálni.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Vonyarcvashegy
Második alkalommal szervezték meg a jótékonysági fesztivált Vonyarcvashegyen.
| 2019. máj. 1. szerda 18:47 | Balatongyörök
12 csapat kínálta a legkülönfélébb ízekben és formában az édes és sós finomságokat.
| 2018. ápr. 30. hétfő 17:09 | Balatongyörök
Új helyszínen, a strandon várták a vendégeket, akik tíz csapat sós-édes töltött lepényeit kóstolhatták.
| 2016. máj. 6. péntek 06:14 | Balatongyörök
Számtalan féle palacsintával készültek az ötödik alkalommal megrendezett balatongyöröki Palacsintaünnepre
| 2014. máj. 5. hétfő 13:37 | Balatongyörök
Túrós, lekváros, sós, édes,spenótos, bodzavirágos és még sokféle finomság a Palacsintafesztiválon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.