+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Játszottak a pedagógusok
2016. augusztus 24. szerda 16:36 - Gyenesdiás
Játszottak a pedagógusok
Pedagógus nyílt napot szervezett a Természet Háza Látogatóközpont. A részt vevő oktatók megismerkedhettek a központ tárlatával, valamint az óvodás, általános és középiskolás gyerekek számára kínált programcsomagokkal is. A filmvetítés és a tárlatvezetés mellett az interaktív játékokat is kipróbálhatták a pedagógusok, akik körében nagyon népszerű volt a Természet Háza programkínálata.

Gyermekbőrbe bújhattak a pedagógusok a gyenesdiási Természet Házában. A Látogatóközpont ugyanis nyílt napot szervezett, ahol nem csak a környékbeli, de somogyi, veszprémi és Győr-Moson-Sopron megyei iskolák tanárai számára mutatták be a Természet Háza programkínálatát. A pedagógusok nagyon lelkesek voltak, az interaktív kiállítás pedig nagyon népszerű volt a nagyjából 30 oktató körében.

„Én szeretném kapacitálni a kollégáimat majd erre. Kihelyezett tanórákat nem nagyon, hiszen mi Várpalotáról érkeztünk, ami majdnem 100 kilométer, úgyhogy arra nincs lehetőségünk, de osztálykirándulás, akár erdei iskola, nyári tábor kereteiben én mindenképpen igyekszem motiválni a kollégákat, hogy jöjjenek el. Én magam biztos, hogy el fogom hozni a nyári táborozó gyerekeket ide." - mondta Juhosné Vavró Zsuzsanna a várpalotai Nepomuki Szent János Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Az oktatók végigjárták a kiállítást, ahol a tárlatvezető feltette azokat a kérdéseket, amelyeket a gyerekeknek szokott egy-egy kihelyezett tanóra vagy szakköri foglalkozás keretein belül. Itt fényképek, valamint preparátumok segítségével fedezhették fel a növény és állatvilágot a pedagógusok. A szervezők egy kisfilmen is bemutatták a Keszthelyi-hegység természeti értékeit, valamint a Természet Háza történetét. A Bakonyerdő Zrt. gyenesdiási látogatóközpontja a megnyitás óta nagyon népszerű, sok gyerek látogat el a Természet Házába.

„Próbáljuk egy kicsit a környezeti nevelésbe bekapcsolni a gyerekeket, hiszen úgy gondoljuk, hogy a mai világban egyre fontosabb, hogy a természethez közel legyenek, és megismerjék azt a környezetet, amiben élnek. Az ehhez tartozó növényeket, illetve állatokat személyesen is meg tudják ismerni, illetve megtapasztalják ezeket a folyamatokat.” - tájékoztatott Sali Éva a Természet Háza Látogatóközpont munkatársa.

A Természet Háza a 2014-es megnyitás óta rendkívül látogatott, sok csoport érkezik a helyi és környékbeli iskolákból, de a Balatoni Múzeum természetismereti táborának egyik napja is itt zajlik. A mostani program két napján több, mint 10 iskolából érkeztek a pedagógusok, akik nagyon elégedettek voltak a központ kínálta lehetőségekkel, tervezik, hogy a jövőben a gyerekeket is elhozzák Gyenesdiásra.  

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár