+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fánk karnevál Zalaapátiban
2017. március 1. szerda 09:31 - Zalaapáti
Fánk karnevál Zalaapátiban
Kilencedik alkalommal tartották meg a Farsangi fánkpartit a zalaapáti iskolában. A település népszerű programjára évről-évre többen érkeznek. Az idén 11 csapat hozta el a térségből farsangi finomságait. A hagyományos fánkok mellett különlegességeket is pontozott a szakmai zsűri.

A  háziasszonyok  büszkén mutatták a szép szalagos fánkot, ami elmaradhatatlan Farsang idején. De nem csak a hagyományos édességgel találkozhattak akik ellátogattak a szombaton megrendezett fánkpartira Zalaapátiba. A tészta  ízében ,formájában és méretében sok-sok érdekesség volt.  A jól ismert szalagos kerek fánk ,mellett rózsa alakú, kis gömböc, hattyú és virágformájú tésztacsodák kellették magukat.  A legváltozatosabb alapanyagokat felhasználásával készítették az asszonyok a fánkot. A finom étel receptjeit is megtudhatta az érdeklődő.

Mindegyik nevezett csapat szépen megterített, díszített asztalra rakta ki a fánkot. 8-10 félét is készítettek a csapattagok. Az édes fánkok mellett egyre több helyen megjelentek a sós, töltött fánkvariációk is. Szalonnával, spenóttal, hússal töltött parti fánkok.

A szakmai zsűri  nem csupán  az ízek alapján értékelte  a farsang elengedhetetlen ételeit.  Elidőztek a szépen terített standoknál. A tálalás, a teríték díszétése is pontozásra került.

A fánkparti egyaránt vonzotta a férfiakat és a nőket. Sikerét igazolja, hogy a térség településeiből sokan neveztek a versenyre is.

Zalaapátiban mindenki jól szórakozhatott a partin. Aki már mindent végigkóstolt sem ment haza. Mert az iskola aulájában színes kulturális ígért kellemes kikapcsolódást.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus