Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Télbúcsúztatót rendeztek Vonyarcvashegyen
2024. feb. 12. hétfő | Vonyarcvashegy
Télbúcsúztatót rendeztek Vonyarcvashegyen
Télbúcsúztató délutánt rendeztek Vonyarcvashegyen. A családi délutánon jelmez- és fánkverseny is volt, de a szervezők még sok mindennel várták az érdeklődőket. Hagyományteremtő szándékkal hívták életre az eseményt. Elsősorban a vonyarcvashegyieknek szeretnének közösség- és értékteremtő programokat kínálni.

„Eszünk, iszunk, felvonulunk.” Ezért jött el Dóri a télbúcsúztatóra. Rajta kívül még 22 gyerek öltött maskarát és nevezett a jelmezversenyre.

„Vikinglánynak öltöztem be, azért mert egyszerű jelmez” - mondta Czövek Sára.

A vikinglány mellett, tűzoltó, kalóz, krokodil, és markológép kezelő is tarkította a jelmezesek sorát. A zsűri és a közönség előtt is örömmel mutatkoztak be a gyerekek. Kézművesedni is lehetett, a családok álarcokat készíthettek, de arcfestéssel és csillámtetoválással is készültek a szervezők.

A rendezvényről nem hiányozhatott a fánk. Sütőversenyt hirdettek. Csoki bevonatos amerikai, mogyorókrémes, szalagos, rózsa, mákos és képviselőfánkkal is neveztek. Összesen 13-an méretették meg magukat a szakértő zsűri előtt.

„A motivációt a gyerekeim adják. Nagyon szeretek nekik sütni, illetve a férjemnek is nagyon szeretek sütni. Szeretem nézni, ahogy megeszik, örülök neki, hogy ízlik" - nyilatkozta a fánkversenyre nevező Vajdáné Baráth Barbara.  

A leadott és a szervezők által biztosított fánkokból jótékonysági vásárt hirdettek. A művelődési ház családi programjait támogatták az akcióval.  A farsangi időszak legkedveltebb étele a fánk. Egyes források szerint Olaszországból, Beatrix királyné közvetetésével került Mátyás király udvarába az édes tésztaétel. Sok elnevezése van, pankónak, pampuskának, vagy siskának is hívják. 

Az Üstökös Családi Kompánia interaktív farsangi produkcióval készült. A nagy csörömpölés, zajkeltés a tél elijesztését szolgálja. Ezzel a céllal rendezték meg a vonyarcvashegyi programot. Kolbász, kocsonya, rétes és más téli finomságok is szerepeltek a gasztronómiai kitelepülők kínálatában. Helyi vállalkozókat hívtak a rendezők az első ízben megszervezett télbúcsúztatóra.

Pali Róbert polgármester: „Ebben is megújultunk. Ami jól működő hagyományunk volt, azokat megtartottuk, megerősítettük, de újabbak is szerettünk volna behozni, újabb élményeket adni a helyi közösségeinknek és az ide látogató kedves vendégeinknek, de legfőképpen a családoknak, a vonyarcvashegyi lakosoknak. Ez egy hagyományteremtő, új program, amit most bevezettünk, közösségteremtő, értékteremtő ereje van, hogy közös élményeink legyenek.” 

A rendezők pozitív tapasztalatokkal zárták a programot. A Művelődési Ház és Könyvtár a tervek szerint jövőre is megszervezi a télbúcsúztatót Vonyarcvashegyen.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2020. feb. 25. kedd 15:18 | Keszthely
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
| 2024. feb. 14. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Fánk verseny, jó hanagulat a húshagyó keddi fánkpartin Gyenesdiáson.
| 2023. feb. 21. kedd 17:33 | Hévíz
Fergeteges tánc, vidámság, jó hangulat jellemezte a hévízi Asszonyfarsangot.
| 2023. feb. 20. hétfő 16:51 | Keszthely
Sokan voltak kíváncsiak a XXII. Keszthelyi Városi Karneválra.
| 2022. feb. 22. kedd 15:30 | Hévíz
Fánkokkal is várták a vásárlókat a hévízi piacon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.