+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen főzött a 13 séf
2023. április 3. hétfő 17:26 - Keszthely
Keszthelyen főzött a 13 séf
A ’90-es évek menüsorát álmodta meg új köntösben a 13 séf. Legutóbb Keszthelyen főztek közösen. Szárnyasból-, halból- és marhából készült ételek is kerültek a vendégek asztalára. A gasztronómiai élményprogram 2018-ban indult útnak, számos sikeres vacsorát szerveztek már.

Szép számmal gyülekeztek a vendégek ebben a keszthelyi szállodában. Ezt a helyszínt választották legutóbb a séfek, hogy bemutathassák hatfogásos menüjüket. Az összeállítás ötletét egy, a ’90-es években a szállodáról készült merész reklám adta. A jelent és a múltat szerették volna megjeleníteni, hiszen a helyszín korábbi és jelenlegi szaktekintélye is tagja a 13 séfnek. Céljuk, hogy bárki részese lehessen a gasztronómiai élménynek.

„Vállaljuk azt, hogy egy évben csináljunk két megjelenést és két ilyen gasztroestet egy ilyen hosszabb, szép kis vacsorát. És azt próbáltuk megfogalmazni azok felé az éttermek, illetve szállodák felé, akik vállalták, hogy ez az est menjen, hogyha lehet, ne akarjanak ezen profitot, hanem legyen ez önköltséges. Hogy bocsánat a kifejezésért, de kicsit hétköznapibb emberek is felérjék ezt pénzzel és el tudjanak jönni és értékeljék ezt, hogy milyen jó tud lenni egy ilyen.” - ismertette Zámbó Tibor a 13 séf egyike.

A 13 séf egymásnak is sokat segít akár eszközökkel vagy kétkezi munkával is. Egymás között szívesen cserélnek tapasztalatot, mindig tudnak új fogást ellesni a másiktól. A mostani összeállítást a közép-európai államelnökök találkozójára megírt menü ihlette. Ezt meghökkentő, érdekes elemekkel, ízekkel párosították. A helyszínt biztosító vendéglátóegységek is örömmel fogadják a kezdeményezést.

„Először is itt van ez a csodálatos helység, amiben ültetett gálavacsorán, ahogy lehet látni le tudunk ültetni 160 főig bárkit. Illetve konferenciateremként is funkcionál maga a helyszín. Ha jól tudom és jól emlékszem rá – mert azért mégis csak itt tanultam valamikor a ’90-es éveknek az elején – maga a rendezvényterem a korábbi Helikonban is megvolt és ezt az 50 éves múltat nem szeretnénk elfelejteni és szeretnénk tovább vinni.” - mondta el Csere András szállodaigazgató.

A 13 séf egyik erőssége a sokszínűség. Párban készítik el a fogásokat. A tálalás előtt kapnak a vendégek információt arról, hogy mit készítettek nekik. A keszthelyi vacsorán libamájpástétom, homárleves, lazacfilé és vesepecsenye is szerepelt. A vacsorán a VSZK tanulói is segítettek, vendégtéri munkájukkal járultak hozzá az est sikeréhez.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Oktatási intézményekben és a Fő téren is ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek a Télapó.
 
A NAK és a MAGOSZ a Kármelitában tartotta a méltán népszerű program záró eseményét.
 
A piac kiszámíthatatlanságáról, az ukrán gabonáról és a támogatásokról is szó esett a gazdafórumon.
 
Baráti lábtoll verseny rendeztek Cserszegtomajon
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus