Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jógával a négylábúakért
2017. már. 28. kedd | Keszthely
Jógával a négylábúakért
Az ebtelep javára gyűjtöttek a hétvégén Keszthelyen. Az egyik helyi formastúdióban ingyenes jógaórát tartottak az érdeklődőknek, akik lelkesen adományoztak a négylábúak javára. A jótékonysági akciót második alkalommal szervezték meg a jógaoktatók, a célja pedig az adománygyűjtés mellett a jóga megismertetése és megszerettetése volt.

Folyamatosan tele vannak a kennelek a keszthelyi ebtelepen. A városban elkóborolt, gazdátlan kutyáknak a lehetőségekhez képest a legjobb ellátást igyekeznek biztosítani. A segítség azonban mindig elkél a négylábúaknak.  Az egyik keszthelyi mozgásközpontban második alkalommal fogtak össze a jógaoktatók, hogy adományokat gyűjtsenek az ebtelep négylábú lakóinak. Reggel a szülőket és az apróságokat várták egy jó hangulatú órára, délelőtt pedig a felnőtteké volt a főszerep. Sok gyakorlott jógás is érkezett, de olyanok is voltak, akik először vettek részt a foglalkozáson.                       

„Azért fontos számomra a kutyákat támogatni, mert nekem is van egy menhelyi kutyám, és el tudom képzelni, hogy milyen dolga lehetett ott, és ezért szeretném segíteni a menhelyeknek a dolgát. Én nagyon jól éreztem magamat itt ezen a jógán. Először voltam itt, de nagyon megtetszett, és szerintem fogok többször is jönni.” - mondta egy résztvevő, Fülöp Fanni.

A szombat délelőtti jógaórákat ingyenesen látogathatták az érdeklődők. A szervezők tavaly ősszel már tartottak egy jótékonysági akciót, akkor is sok adományozó kedvű jógázó vett részt az órákon. Tóth Orsolya azt mondja, a program a gazdátlan kutyák segítése mellett a jóga jótékony hatásaira is felhívja a figyelmet.

„Nekem nagyon szívem csücske az állatok, az állatok segítése és a jóga. Egyik nap jött egy ilyen ötlet, hogy miért ne lehetne a kettőt összehangolni. Egyrészt az emberekkel megismertetni egy kicsit a jógát, aki esetleg már hallott róla és szeretné kipróbálni, másrészt pedig az állatoknak hogyan tudnánk segíteni. Ebből jött ez a jótékonysági jóganap, hogy miért ne vonhatnánk össze a kettőt.”  - tájékoztatott az egyik szervező, Tóth Orsolya.

A terembe kihelyezett persely gyorsan telt, a résztvevők szívesen adakoztak a négylábúak javára. Az adományokat Kalmár Gábor vette át.Az ebtelep vezetője azt mondja, a kutyáknak mindig elkel a segítség, hiszen a telep szinte folyamatosan tele van. Most leginkább tápra, kullancs- és bolhairtóra van szükség, de továbbra is várják a nem használt, jó állapotban lévő kutyaházakat.

„Ez nagyon számít nekünk, főleg, hogy karácsony után vagyunk, és a karácsonyi adományok már eléggé fogytán voltak. Föl is tettük a facebookra pont, hogy kellene még adomány nekünk, főleg konzervből álltunk nagyon cudarul. Hála a facebookos felhívásnak, ez most egy pár hétre megoldódott, és amit a lányok összeszedtek nekünk, az egy jó két-két és fél hónapra megoldja a tápproblémát a telepen.” - hívta fela  figyelmet Kalmár Gábor, a Keszthelyi Ebrendészeti telep vezetője.

A pénzadomány mellett több zsák tápot és konzervet is összegyűjtöttek a jógázók. A szervezők elmondták, a jövőben is terveznek hasonló akciókat, legközelebb nyáron, szabadtéri programokkal egybekötött jógázáson lehet majd részt venni.       

Regman Karola - Keszthelyi TV           

| 2021. dec. 23. csütörtök 16:23 | Keszthely
A tavaly megalakult Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal idén is adományozott kutyatápot a helyi ebtelepre.
| 2021. feb. 19. péntek 19:07 | Keszthely
A lakosságot állatvédelmet érintő kérdésben párbeszédre hívta a kormány.
| 2019. jan. 7. hétfő 16:50 | Keszthely
Több mint 100 töltőállomáson, többek között Keszthelyen is azonosítani tudják az elkóborolt kutyákat.
| 2017. nov. 28. kedd 14:32 | Keszthely
Elsősorban állateledelt és takarót várnak a Csány-Szendrey Iskola Fodor utcai épületének portáján.
| 2017. jan. 13. péntek 13:35 | Keszthely-Gyenesdiás
Ezek a legfontosabbak az extrém hideg idején a kertben lakó kutyák számára.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.