Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kutyák karácsonya
2021. dec. 23. csütörtök | Keszthely
Kutyák karácsonya
A tavaly megalakult Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal már nem először oldja meg több hónapra az ebrendészeti telepen élő állatok élelmezését. A városban az elsősorban a fiatal korosztály életét egyengető egyik szervezet figyelme többször irányul az állatok felé is. Keszthely Város Ebrendészeti Telepén folyamatosan vannak kutyák, etetésükről minden nap gondoskodni kell.

Jelentős mennyiségű kutyatáppal érkeztek a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal tagjai. Nem csak ebből az autóból pakoltak: az utcafronton megálló gépjárművekből is hordták az élelmiszert a telepre. Többnyire szárazeledelt sikerült a támogatóktól beszerezni.

A kutyák természetesen hangos ugatással köszönték meg a gondoskodást. A Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal tagjai egy hetes munkával gyűjtötték össze a több száz kilogramm tápot, konzervet. Az akcióra nem csak cégek, hanem magánszemélyek is jelentkeztek. "Az idén sikerült összegyűjteni különböző felajánlásokból - magánszemélyek és cégek segítségével - több, mint 400 kg kutyatápot, amit a mai napon kiszállítottunk ide és felajánlottuk a kutyáknak a jótartására. Köszönjük szépen ezúton is a kedves felajánlásokat és bízunk benne, hogy a jövőben is fogunk tudni segíteni. Nagyon boldog karácsonyt kívánunk és kellemes ünnepeket mindenkinek, ezúton" - mondta Fülöp Zoltán, a kerekasztal egyik tagja.

A kutyatápot az ebrendészeti telep épületében helyezték el. Kalmár Gábor, a telep vezetője úgy véli: ez az élelmiszer mennyiség tavaszig is kitart. Az itt élő állatok számára szinte folyamatosan érkeznek felajánlások. Télen a hideg miatt a kutyák többet is esznek, így erre nagy szükség van. Kalmár Gábor, a Morzsa Állatvédelmi Alapítvány kurátora hozzátette: "Azért általában szoktunk kapni, úgy csurran-cseppen. De hogyha már nincsen, akkor az alapítványon keresztül én saját zsebből, vagy hát úgymond, az alapítványon keresztül veszünk tápot. De azért kapunk év közben is, akkor mondjuk nem ilyen nagyobb mennyiséget, hanem akkor kisebb mennyiséget. De gyakorlatilag majdhogynem azt tudom mondani, hogy adományokból szinte meg tudjuk oldani a kutyáknak legalábbis a táppal való etetését." Ugyanis nem csak tápot, hanem napi szinten húsból, csontból főzött ételt is kapnak ezek az állatok.

A szervezet elnöke, Nagy Bálint is segített az eledel pakolásában. A polgármester elmondta: már az ebrendészeti telep hat évvel ezelőtti létrehozásakor célul tűzték ki, hogy adományok útján is segítik annak működését. Így folytatta: "Az volt a fő cél, amit akkor is kitűztünk, hogy az ide kerülő állatokat ne elaltassák, és ne valamilyen rossz körülmények között tartsák, hanem minél előbb újra vagy a gazdájukhoz tudjuk őket visszajuttatni, vagy pedig, ha esetleg olyan helyről származnak, ahol a gazdákjuknál nincsen jó helyen, akkor ezeket az állatokat minél előbb szerető gazdához tudjuk juttatni. Gáborék illetve az ő egyesületük az elmúlt most már több, mint hat évben nagyon lelkiismeretesen végzik ezt a munkát."

A Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal arra is szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy az állatokról folyamatosan gondoskodni kell. Erre mutatnak példát nem csak ezzel a karácsonyi akcióval, hanem az év más időszakában is.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. máj. 2. csütörtök 19:15 | Esztergályhorváti
A Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény kapott ajándékot.
| 2024. jan. 25. csütörtök 14:16 | Keszthely
Az intézménynek 500.000-500.000 forintot adtak át.
| 2024. jan. 23. kedd 14:41 | Keszthely
Hagyományteremtő céllal rendezett jótékonysági hangversenyt a Közgazdasági Technikum.
| 2024. jan. 15. hétfő 14:25 | Keszthely
Megtartotta éves szülői munkaközösségi bálját a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsőde.
| 2023. dec. 21. csütörtök 17:04 | Keszthely
A felújított Közösségi Ház átadásán vehettek át élelmiszercsomagot a rászorulók.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.