Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Savaria szimfonikusok
2016. ápr. 4. hétfő | Keszthely
Savaria szimfonikusok
A Filharmónia bérletsorozat idei szezonjának utolsó koncertjét a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar adta a Balaton Színházban. A komolyzenei esemény különlegességgel is szolgált: az együttest a Moszkvai Konzervatórium egyik professzora, Alexander Rudin dirigálta, miközben csellón és zongorán is szólót játszott egy-egy versenyműben.

A szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar a bécsi klasszikusokat tűzte műsorára: Joseph Haydn D-dúr csellóversenyét, Wolfgang Amadeus Mozart C-dúr zongoraversenyét és Ludwig van Beethoven VIII. szimfóniáját. - A professzionális együttes mindig törekedett a változatos kínálatra a repertoár és a vendégművészek tekintetében egyaránt, így szinte heti váltásban játszik új programot. – mondta Kiss Barna igazgató.

Az orosz Alexander Rudin szólójátéka mellett vezényelte a szombathelyi művészeket. A sokoldalú zenész három diplomát is szerzett: 1983-ban cselló és zongora, hat évvel később pedig szimfonikus karmester szakon. - Megvizsgálom, hogyan lehetséges a csellózás vagy zongorázás közben a karmesteri feladatokat is ellátni. Bevallom, nem könnyű, és nem is mindig egyszerű. A célom, hogy a közönség és a zenekar egyaránt élvezze. A zenészek ebben a közös munkában nélkülözhetetlenek, mindig figyelek is rájuk. Így lehet csak létrehozni egy jó koncertet. – vallja a muzsikus. Alexander Rudin a Moszkvai Konzervatórium professzora, Moszkva város Zenei díjának kitüntetettje, Oroszország népművésze, több nemzetközi verseny győztese. Elérte a muzsikus mesterség legmagasabb csúcsait, korunk legelismertebb művészei közé tartozik. Szólistaként és karmesterként Oroszország, Franciaország, Spanyolország és Japán nemzetközi fesztiváljainak elismert és sikeres művésze, de hazánk színpadain sem ismeretlen.

- A Savaria szimfonikusok évek óta rendszeres vendégei a Filharmónia-sorozatnak. – erről már Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója beszélt. Elmondta: Keszthely, a Kultúra Magyar Városa mindig szívesen ad helyet a komolyzenei eseményeknek, és van egy stabil közönségréteg, akik igénylik is ezt. A Filharmónia-bérlet ősztől folytatódik, de addig sem kell nélkülözni a komolyzenét: a Város Napján a Zala Szimfonikus Zenekar ad ingyenes hangversenyt a Balaton Színházban.

Keszthelyi Televízió – Kalapos István

A szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar hangversenyéről bővebb összeállítással jelentkezik az április 5-i Szignatúra című kulturális magazin.

| 2023. okt. 17. kedd 18:36 | Keszthely
Jubileumi koncertet adott Varga Endre a Balaton Színházban
| 2023. feb. 6. hétfő 17:19 | Vonyarcvashegy
160-an vettek részt a Vonyarcvashegyen tartott Fúvósfarsangon. Jótékony célja is volt a rendezvénynek.
| 2021. feb. 11. csütörtök 15:39 | Keszthely
A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fűvószenekar próbálni sem tud és a Fúvós Farsang is elmaradt idén.
| 2020. jún. 3. szerda 15:34 | Keszthely
Több rendezvényt is le kellett mondaniuk a zenekaroknak a COVID-19 miatt, de a nyárra már van felkérésük.
| 2020. feb. 3. hétfő 19:11 | Vonyarcvashegy
Ismét farsangoltak a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar zenészei.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.