Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Fúvósfarsang Vonyarcvashegyen
2023. feb. 6. hétfő | Vonyarcvashegy
Fúvósfarsang Vonyarcvashegyen
Újra Fúvósfarsangot rendeztek Vonyarcvashegyen. A COVID miatti két év kihagyás után a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar fergeteges műsorral lepte meg a bálra érkezőket. A farsangnak a hagyományokhoz híven idén is jótékony célja volt.

Igazi örömünnep volt az idei Fúvósfarsang, hiszen több évig nem rendezhették meg a hagyományos bált. 160-an vettek részt a rendezvényen. A jegyár bevétel egy részét és a tombolából befolyó összeget a zenekar fejlesztésére fordítják, hangszereket, illetve új fellépő ruhákat is vásárolnak belőle. Ha lesz lehetőségük, akkor külföldi fellépéseket is finanszíroznak. A farsangnak morális célja is volt.

„Újra életjelet adjunk magunkról mind a zenekarunk felé, tehát saját zenekarunk felé, én magam is zenekaros vagyok, újra visszahozzuk az életet a zenekarba, másfelől pedig a környékbelieknek, akik erre a bálra mindig nagyon szívesen eljöttek. Sajnos ugye az ismert okok miatt kettő már kimaradt. Kettő éve volt a legreménytelenebb a helyzet, amikor csak online bejelentkezéssel tudtuk köszönteni a zenekar tagjait. Tavaly már egy zártkörű rendezvényt tudtunk tartani, ami nagyon jól sikerült, nagyon jól éreztük magunkat, de vendégeket sajnos még nem tudtunk fogadni. Most pedig hát itt az idő, hogy újra megmutassuk magunkat.” - mondta Rizsányi Zoltán a Kék Balaton Fúvós Egyesület elnöke.

A harminc fős kiszenekar egy spanyol összeállítással készült. Az ötven tagból álló nagyzenekar Korda György Reptér című dalát adta elő, erre fűztek fel nemzetközi slágereket, többek között a spanyol cigánytáncot, vagy a Greaseből egy részletet.

„Nagyon vártuk már ezt az időt, hogy eljöjjön. Most már 26. alkalommal rendezzük meg a Fúvósfarsangot, sajnos két év kihagyás után. Erről már általában az a vélemény, hogy lapozzunk. Én is azt gondolom, hogy lapozni kell, tovább kell menni, fölálltunk. Egy új műsorral készülünk a ma este. Mind a két együttesünk föllép. ”  - árulta el Kiss Tamás a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar karnagya.

A település vezetése is nagyon fontosnak tartja, hogy ilyen és ehhez hasonló rendezvények legyenek Vonyarcvashegyen. Emellett az egyesületben végzett értékteremtő, hagyományőrző munka fontosságára is felhívták a figyelmet. Kiemelt cél, hogy megbecsüljék és elismerjék a civilek által végzett erőfeszítéseket.

„Maga a Kék Balaton Fúvós Egyesületünk, ez ékes példája annak, hogy amit őrájuk jellemzően, mint civilekre, hogy mennyire értékteremtőek, mennyire közösségteremtőek, közösség építők, összetartó erővel rendelkeznek, mennyire együttműködőek, ha kell segítenek, jótékonykodnak, hagyományt őriznek és nagyon tettrekészek. Ezek nagyon fontosak a közösségünknek az életében. Ezért fontos számunkra elsősorban, hogy ezeket a közösségeket egybetartsuk” - tudtuk meg Pali Róberttől, Vonyarcvashegy polgármesterétől.

A műsorszámok után vacsorával, tombolával, tánccal folytatódott a farsangi mulatság Vonyarcvashegyen.  

| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. ápr. 30. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
A KultúrÉtlap alcímű rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hívták életre Vonyarcvashegyen.
| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Vonyarcvashegy
Bohóckodó családi napot rendeztek a hétvégén.
| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
A családi délutánon jelmez- és fánkverseny is volt.
| 2024. jan. 25. csütörtök 14:16 | Keszthely
Az intézménynek 500.000-500.000 forintot adtak át.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.