Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Fúvós farsang
2020. feb. 3. hétfő | Vonyarcvashegy
Fúvós farsang
Jubileumi ,25.farsangi báljukat tartották a Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskolában a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar. A vidám hangulatú rendezvényen a korábbi évekhez hasonlóan nagy volt az érdeklődés. Az utánpótlás zenekar tagjai és a régi – már visszatérő – zenészek nagy sikert arattak az iskola aulájában tartott farsangi mulatságon.

Az 1994-ban alakult Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar szinte a kezdetektől –mintegy évzárásként a farsangi bállal értékel és egy nagy mulatsággal indulnak a következő évnek. A hét végén megrendezett fúvós farsangon 235 fő várta nagy érdeklődéssel a farsangi koncertet. Mielőtt a zenekar tagjai színpadra léptek, a működtetést és fejlesztést koordináló  Kék Balaton Fúvós Egyesület egy éve megválasztott elnöke, Rizsányi Zoltán értékelte az elmúlt zenekari évet.

"Az utóbbi év, a 2019-es abban volt egy kicsit különböző a többitől, bban,hogy jubiláltunk, 25 évesek voltunk és ez alkalomból egy nagyszabású, jutalom útban részesültek a zenekari tagok és ehhez azért az egyesületünk jórészt hozzájárult. De szerencsére ki tudtuk olyan évet, ill. előtte olyan éveket gazdálkodni,hogy ezt tulajdonképpen annyira nem éreztük meg hátrányunkra."- mondta Rizsányi Zoltán.

A beszámolót követően a nagy zenekar lépett színpadra.   Ismert rajzfilm és filmzenéket, kedvelt slágereket játszottak jelmezbe bújva.

"Minden farsangunk egy kicsit másról szólt,mert minden farsangi zenei anyagot úgy próbáltunk összeállítani,hogy koncepcióban. Rengeteg jelmez,rengeteg ruha. Mindenfarsangon a gyerekek beöltöztek, sőt nem csak a gyerekek hanem a farsanghoz nekünk hozzátartozott, hogy a támogató  szülők –első sorban az apukák- éjféli műsorral, táncműsorral örvendeztetik meg a nagyérdeműt. Hát rengeteg bohócság, rengeteg jókedv és rengeteg élmény."- adott tájékoztatást Kiss Tamás.

Az egykori zenekari tagok, akiknek életébe beivódott a zene, a jó közösség szívesen emlékeznek a közösen eltöltött zenész évekre.

"Azért jöttem a zenekarba mert elküldött igazából a tanárom. Az elején nagyon féltem,de nagyon jó barátokat találtam és ezért a mai napig visszajárok pedig most Pesten tanulok, az időm nagy részét Pesten töltöm, de amikor tudok azért visszajövök Vonyarcra." mondta a húsz éves Lakatos Viktória.

A Nívó-díjas, nemzetközi arany diplomás együttes fellépése lassan eléri a 2 ezret. Nagyon büszkék arra,hogy sok helyre hívják őket, versenyeken, fesztiválokon szép eredményeket érnek el és jogosultakká váltak a Zala megyei Érték cím használatára. Székhelyük Vonyarcvashegy önkormányzata, éves költségvetésében a kezdetektől szerepel a fúvósok támogatása.

"Nekünk nagyon nagy büszkeségünk,hogy van a településünkön,nagyközségünkön egy olyan zenekar,amire méltán lehetünk büszkék. S eddig öt évig voltam bent mint képviselő,s akkor is támogattam minden képviselővel egyetértésben és most is az új képviselő tagokkal együtt teljesen egyértelmű volt számunkra, hogy az az elképzelésünk, hogy egy lakosság központú szemlélettel bizonyítsuk be azt, hogy először azt becsüljük meg ami értékeink vannak."- emelte ki gondolataiban Pali Róbert polgármester.

A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar ebben az évben, nyáron hazai turnéra indul. A 25. fúvós farsangjauk ismét nagy sikert aratott.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2019. júl. 2. kedd 19:06 | Vonyarcvashegy
Több napos fesztiválokkal indította Vonyarcvashegy a nyári programokat.
| 2017. feb. 8. szerda 11:08 | Balatongyörök
Huszonkét éve már, hogy Farsang idején báloznak a fúvósok.
| 2016. aug. 9. kedd 15:12 | Vonyarcvashegy
Négy zenekar fújta az ismert dallamokat.
| 2016. feb. 9. kedd 11:38 | Vonyarcvashegy
Jókedvvel, vidámsággal farsangoltak a fúvósok.
| 2015. feb. 11. szerda 11:45 | Balatongyörök
Balatongyörökön tartották a fúvósok az idei farsangi mulatságukat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.