Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Az enyhítések a zenekaroknak is kedvezhetnek
2020. jún. 3. szerda | Keszthely
Az enyhítések a zenekaroknak is kedvezhetnek
A 200 fő alatti családi rendezvények sokat segíthetnek a zenekaroknak a vírushelyzet alatt. A jelenleg hatályban lévő rendelet szerint augusztus 15-ig nem lehet a nagyobb rendezvényeket megtartani, de a szűk körűeket igen. Az elmúlt két hónapban több eseményt is le kellett mondani, így sok bevételtől estek el a zenészek. A következő időszakban azonban a próbákon lesz a hangsúly.

Tavaly még falunapok, szabadtéri bulik és lakodalmak is szerepeltek a legtöbb zenekar programjai között. A KSH adatai szerint idén az első három hónapban kétszer annyian kötöttek házasságot, mint tavaly ugyanebben az időszakban, így akár hetente több fellépés is be volt tervezve a zenészek naptárába. A koronavírus-járvány miatt azonban az ezt követő bevételi forrásoktól mind elestek, ugyanis a kormányrendelet szerint augusztus 15-ig nem lehet a nagyobb tömegeket érintő rendezvényeket megtartani.

A Vagabond Triot is érintette a rendezvények elmaradása. A próbákat lehetőségeikhez mértek próbálták megtartani a veszélyhelyzet alatt is. Április második felétől a szabadtéren oldották meg a gyakorlást, de most már belső térben is folytatják ezeket. Az együttes énekese, Fegyverneky Levente elmondta, ők is új dalok tanulására használták ki az időt, illetve a nyári szezonra készültek. A múlt héten már egy saját szervezésű, összesen 45 fő számára meghirdetett rendezvényen játszhattak egy Balaton-parti étteremben, de már erre a hónapra is van két megkeresésük.

„A júniusi koncertek azok már vendéglátóhelyek felkéréséből erednek. Tehát itt igazából már a vendéglátó helynek a befogadóképessége van gondolom korlátozva, tehát limitálva ebbe a 200 főbe. Bízunk benne, hogy mindent meg lehet úgy oldani, hogy semminemű szabályba ne ütközzön, illetve, hogy senkinek az egészségét ne kockáztassuk.”      

A Chili Zenekarnak is több fellépést kellett lemondania. Mint az együttes frontembere, Markó Krisztián elmondta, esetükben szerencsére nem a megélhetésük forgott kockán, hiszen minden tagnak van más állása is. Az elmúlt időszakban a pihenés mellett az új dalok tanulására is tudtak koncentrálni.

„Tulajdonképpen március óta nem volt bulink. Az áprilisban induló lakodalmas szezon pedig kitolódott. Most jelen pillanatban júliustól indulnak a lakodalmak. Ezek a május-júniusi lagzik ugye áttevődtek vagy jövőre vagy szeptemberi péntekekre, ugye ahol még hely volt. Ezért most szeptemberben elég húzós lesz, de ennek mi örülünk amúgy. Legalább megmaradnak azok a lakodalmak is.”

A zenekarok bíznak abban, hogy az enyhítéseknek köszönhetően egyre többen mernek bevállalni szabadtéri vagy szűkebb körben tartott rendezvények szervezését. Így nekik sem kell teljesen lemondaniuk a nyári fellépésekről, illetve közönségüknek sem kell sokáig hiányolniuk kedvenc zenészeiket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2023. okt. 17. kedd 18:36 | Keszthely
Jubileumi koncertet adott Varga Endre a Balaton Színházban
| 2023. feb. 6. hétfő 17:19 | Vonyarcvashegy
160-an vettek részt a Vonyarcvashegyen tartott Fúvósfarsangon. Jótékony célja is volt a rendezvénynek.
| 2021. feb. 11. csütörtök 15:39 | Keszthely
A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fűvószenekar próbálni sem tud és a Fúvós Farsang is elmaradt idén.
| 2020. feb. 3. hétfő 19:11 | Vonyarcvashegy
Ismét farsangoltak a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar zenészei.
| 2018. aug. 14. kedd 11:36 | Balatongyörök
Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Bor és Dalfesztivált.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.