Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Lezárult a Nők Hete
2016. már. 9. szerda | Keszthely
Lezárult a Nők Hete
Nagysikerű teltházas előadást tartott a Pannon Várszínház. A Nemzetközi Nőnapon, a Nők Hete rendezvénysorozat keretében a Meseautót láthatta a Balaton Színház közönsége. A könnyed és vidám darab, valamint a parádés színészi játék sokszor könnycsordulásig nevettette meg nem csak a hölgyeket.

Nehéz elvonatkoztatni az 1934-ben bemutatott, fekete-fehér Meseautó című zenés filmtől, amelyben Halmos Aladár mára szállóigévé vált mondatai egybeforrtak az őt alakító Kabos Gyulával. Nem kis fejtörést okozott Vándorfi László rendezőnek, hogy csak a megírt karaktert vagy az őt alakító eredeti szereplőt is hozza-e játékba Molnár Ervin színművész. Megpróbálkoztak mindkét verzióval, de a Kabos-stílus nélkül nem ültek úgy a poénok. A közönség visszajelzései alapján jó döntést hoztak, a 2014-es bemutató óta ugyanis dübörög a darab.

A Kovács Verát alakító Telegdi Kamilla színművésznő –mint megtudtuk– a darab könnyedsége és vidámsága miatt az elmúlt három évben minden egyes előadást élvezettel játszott végig. Természetesen ehhez nagyban hozzájárul partnerének humorral teletöltött karaktere is. Ervinnel régóta jó barátok, és sokszor dolgoztak már együtt színpadon is. A nehézséget most talán az jelentette, hogy bármennyire is próbál uralkodni, ő maga is jókat nevet, annyira vicces kollégája.

A színdarab mellett a Nők Hete számos programot kínált múlt hét keddtől minden napra. Két kiállítással indítottak a szervezők „Divatban a nemez” és „Lelkünk színei” címmel. Szinte teltházasak voltak az ismeretterjesztő előadások: Fülöp Csenge lélekgyógyász a Nőiség vagy nőiesség kérdését, Dr. Hevesi Krisztina pszichológus a „Szex – a psziché labirintusában” témakörét, Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember pedig a tavaszi méregtelenítés és a gyógynövények fontosságát járta körül. De megismerkedhettek a hölgyek az idei sminktrendekkel, és Tóth Xénia divattervező színes és fiatalos ruhakölteményeivel is. Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója bízik benne, hogy a záró előadással együtt, amelyet dr. Novák Péter szülész-nőgyógyász főorvos tartott a méhnyakrák szűrésről, sok érdekességgel szolgált az idei Nők Hete, amelyet természetesen jövőre is megrendeznek.

Keszthelyi Televízió – Kalapos István

A veszprémi Pannon Várszínház Meseautó című zenés darabjáról bővebb összeállítással jelentkezik a március 15-i Szignatúra című kulturális magazin.

| 2018. már. 8. csütörtök 16:06 | Keszthely
A Pannon Várszínház Janika című előadásán is megtelt a nézőtér a Balaton Színházban.
| 2017. dec. 22. péntek 16:36 | Keszthely
William Shakespeare máig népszerű vígjátékát élvezhették a Balaton Színház felnőtt bérletesei két este.
| 2017. feb. 3. péntek 17:54 | Keszthely
A Koltai Róbert felejthetetlen filmjéből készült musicalt a veszprémi Pannon Várszínház mutatta be.
| 2021. szep. 2. csütörtök 14:52 | Keszthely
A keszthelyi kötődésű díjazottak az államalapítás ünnepe alkalmából vehették át az elismeréseket.
| 2018. nov. 23. péntek 14:37 | Keszthely
A Fórum Színház olyan neves színészekkel érkezett, mint Szerednyey Béla, Magyar Attila és Csonka András.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:00
Szignatúra
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.