Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Bérleten kívül is teltház a színházban
2018. már. 8. csütörtök | Keszthely
Bérleten kívül is teltház a színházban
Ismét egy fergeteges vígjátékkal örvendeztette meg a közönséget a veszprémi Pannon Várszínház. A Janika a ’40-es évek óta rendkívül népszerű darab, számos színház tűzte már műsorára az évtizedek során. Ez a bérelten kívüli előadás teltházzal futott Keszthelyen, csakúgy mint a Balaton Színház többi meghívott darabja.

Polgár Gizi, az ünnepelt színésznő egy színdarabot kap karácsonyra a színigazgatótól. A darab egy 14 éves kisfiúról, Janikáról szól, a színésznő azonban először hallani sem akar róla. Hosszas győzködés árán azonban megtetszik neki a darab, és éppen Janika szerepét próbálja, amikor hazaérkezik a 15 éve Amerikába emigrált férje, és a kisfiúban nem a feleségét, hanem saját fiát véli felismerni.

„Ami az érdekessége ennek a szerepnek, hogy hogyan fejlődik ez a személyiség, hogyan fejlődik a nő. Hogyan használja a színészi kvalitását ahhoz, hogy visszaszerezze a férjét, aki több mint 10 évvel ezelőtt elhagyta. Ez alatt a furcsa játék alatt hogy tud a gyerek bőrébe bújva elmondani a véleményét, hogy mit gondol erről, illetve rádöbben arra, hogy miket hibázott ebben a kapcsolatban.” - mondta a Pannon Várszínház színésznője, Pap Lívia.

A színésznő úgy dönt, eljátssza Janika szerepét, így próbálva visszaszerezni a férjét. A darab többi szereplőjét fokozatosan avatja be a játékba, számos helyzetkomikumot teremtve ezzel. A történetet bonyolítja a férj új, amerikai menyasszonya is. A nézők az első perctől fogva be vannak avatva a játékba, a férj azonban csak a végén jön rá a turpisságra. A Pannon Várszínház színészei már hazajárnak Keszthelyre, számos alkalommal nevettették meg ugyanis a Balaton Színház közönségét. 

„Fantasztikus közönség van Keszthelyen, és meg is akarunk felelni, éppen azért, mert nagyon hálás közönség, és remélhetőleg még nem csalódtak bennünk. Mi még soha nem csalódtunk bennük. Egyébként a Janikának egyelőre osztatlan sikere van. Olyan előadásunk még nem volt ebből, hogy a néző vissza akarja váltani a jegyét. Nagyon jó hangulatúak szoktak lenni, úgyhogy remélem, hogy ma este is így lesz ez.” - emelte ki Keresztesi László, a Pannon Várszínház színésze.

A darab végére, ahogy az már lenni szokott, természetesen tisztázódik a helyzet, és mindenki visszakerül a saját szerepébe. Az egykori házaspár újra egymásra talál, az amerikai menyasszony pedig visszatér a tengeren túlra. A Pannon Várszínház vígjátékát bérleten kívüli előadásként láthatta a keszthelyi közönség. Az idei évben kiemelkedően sok ilyen programot szervezett a Balaton Színház azzal a céllal, hogy azoknak is kínáljon kikapcsolódást, akik nem váltottak bérletet az idei évadra.

„Tényleg nagy boldogság az, hogy majdnem minden bérleten kívüli előadásunk teltházas. Az oka pedig nagyon egyszerű: a két felnőtt bérletünk 100%-osan el lett adva már októberben, és úgy gondoltuk, hogy ne maradjanak a kedves látogatóink színházi előadás nélkül, ezért több bérleten kívüli előadást hozunk. Aminek még nagyon örülök, hogy ezek nagyon változatosak ezek az előadások, hiszen van benne vígjáték, van benne operett – már két operett előadásunk volt, lesz még. Lesz bűvészshow, lesz kabaré előadásunk, lesz egy nagyszerű néptáncegyüttesünk, a Virsky. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy annyira széles a választékunk, hogy reméljük, hogy a közönségünk is értékeli.” - tájékoztatott Csengei Ágota, a Balaton Színház igazgatója.

A Janika című darab is közel teltházzal futott, a soron következő Elvis, oltár, Miami című előadásra, illetve a Dumaszínházra pedig már el is keltek a jegyek.

Regman Karola - Keszthelyi TV                          

| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Keszthely
A Déryné Program részeként másodszor látogatott el Keszthelyre a KultUp.
| 2024. feb. 29. csütörtök 19:15 | Keszthely
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
| 2024. feb. 23. péntek 19:15 | Keszthely
“Régészeti felfedezések bibliai tájakon” címmel indult útjára egy új sorozat a Balaton Színházban.
| 2024. jan. 9. kedd 13:38 | Keszthely
Megújúlt színházterem és szabadtéri színpad várja a közönséget februártól.
| 2023. okt. 9. hétfő 17:39 | Keszthely
Az idősebb korosztálynak kínált számos rendezvényt a Balaton Színház a “Szépkorúak hetében”.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.