Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sose halunk meg
2017. feb. 3. péntek | Keszthely
Sose halunk meg
Koltai Róbert felejthetetlen filmje, a Sose halunk meg most musicalként került a keszthelyi közönség elé. A veszprémi Pannon Várszínház két estén át játszotta a Dés László nagyszerű zenéjével megírt darabot, mely a hatvanas évek Magyarországába repíti vissza nézőjét.

Koltai Róbert első filmes rendezése ’93-ban mutatkozott be a nagyközönség előtt. A Sose halunk meg hamar a modern magyar filmgyártás legnépszerűbb és legsikeresebb remekei közé emelkedett. Annyi nézőt csalt be a mozikba, amennyit Magyarországon hosszú idők óta egyetlen magyar kópiának sem sikerült. Így viszont, hiába egy jól megkomponált musical, nagyon nehéz elvonatkoztatni tőle. „Azért nem szeretem ilyenkor megnézni a filmet, mert olykor-olykor tudat alatt is belém ragadhatnak a filmbeli színész dolgai. Ezeket én magam szeretem megszülni. Számomra sokkal izgalmasabb, ha az érzelmi hullámvasutazást magamból illetve a színpadon lévő partneremből tudom megcsinálni.” – véli a Tordai Imrét alakító Szelle Dávid.

Imike, az unokaöcs eddig családja körében, szinte burokban nevelkedett. Nagybátyja viszont elhatározza, hogy a serdülő fiúval megismerteti a szabadság, a nők, az élet ízeit néhány szertelen, furcsa nap alatt. Imi gátlásos, szorongó lénye sokáig értetlenül figyeli a nagy álmokat és a sportfogadás kockázatait kergető nagybácsit. „Gyuszi bácsi személyében összetalálkozik azzal az emberrel, aki végül is férfivé fogja faragni, és így fog hazatérni.” – meséli Koscsisák András színész. „Gondolom, ezzel mindannyian így vagyunk, hogy amikor eljött az a bizonyos idő, legyen az az öregebbeknél mondjuk a honvédség, amikor bekerültek, és akkor úgy jöttek vissza már, hogy férfiak. Ez az érdekes, meg ez a szép a történetben, hogy Imi számára Gyuszi bácsi az a közeg, aki a fiúból férfit farag.”

A Pannon Várszínház előadásának egyik érdekessége, hogy a filmes dramaturgia nem technikai eszközökkel, hanem az élő színház lehetőségeivel és erejével valósul meg. Rengeteg mozgás és –persze zenés darabról lévén szó– tánc kapott helyet benne, ami nyilván teljesen igénybe veszi egy színész összes képességét. „Nyilván nincs olyan kívánság, ami teljesíthetetlen. Tulajdonképpen nem is nagyon kell itt küzdeni, a társulat tagjai már hozzászoktak ehhez.” – magyarázza a darab koreográfusa, Krámer György. „Nem indokolatlanok ezek a kérések. Nem csak ebben az előadásban, a repertoárunk nagy részében. Belátják –közösen belátható az–, hogy itt most szükség van egy olyan fizikai teljesítményre, amit mással nem lehet kifejezni.”

A Balaton Színház bérletesei e musical után március 7-én és 8-án Hernádi Judit és Kovács Patrícia főszereplésével a „Mindent Éváról” című darabot láthatják, de február 23-án egy népszerű színészek által jegyzett vidám bohózatot, a „Ma estére szabad a kecó, avagy a londoni szextett” is műsorra kerül.

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

A Sose halunk meg musicalről bővebb összeállítással jelentkezik a február 7-i Szignatúra című kulturális magazin.

| 2021. júl. 13. kedd 16:18 | Vonyarcvashegy
A Rege a tihanyi visszhangról című darabot a vonyarcvashegyi szabadtéri színpadon mutatták be először.
| 2020. aug. 24. hétfő 14:20 | Keszthely
A Magyar Teátrumi Társaság szervezésében a helyszínen alkották meg a Keszthelyről szóló darabot.
| 2017. dec. 7. csütörtök 19:35 | Keszthely
Az ismert és népszerű musicalt láthatták először a Balaton Színház ifjúsági bérletesei az idei szezonban.
| 2013. júl. 31. szerda 17:40 | Keszthely
A Balaton Színházban volt a premierje a kilenc ország fiataljai által előadott musicalnek.
| 2013. júl. 15. hétfő 17:19 | Keszthely
Kilenc ország fiataljai készülnek az orosz Roszatom Ifjúsági Színházzal egy musicalre.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.