Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A muzsika hangja
2017. dec. 7. csütörtök | Keszthely
A muzsika hangja
Egy musicalt láthattak először a Balaton Színház ifjúsági bérletesei az idei szezonban. Az ismerősen csengő örökzöld dallamokkal megtűzdelt családi történetet, melyben hét gyermekszereplő is játszik, a budaörsi Múzsák Társulat hozta el a keszthelyi közönségnek.

A cselekmény egy kis osztrák hegyi faluban játszódik Ausztria náci megszállása idején. Máriát kolostorba vonulása után nem sokkal rádöbbenti a zárdafőnöknő, hogy életvidám világi személyisége távol áll a szigorú rendet és lemondást követelő életformától. Saját ifjúságát, sorsát látja ismétlődni, ezért nevelőnek küldi az özvegy Von Trapp kapitány házába annak hét gyermeke mellé. Az elsöprő sikerű darabot hat éve tartja repertoárján a budaörsi társulat. Mária szerepét a kezdetek óta Endrődi Ágnes játssza. „Nemrég számoltuk össze, hogy ha Isten is úgy akarja, hogy tavasszal lesz a századik előadás. És hát érdekes, ahogy ez az egész dolog indult. Én gyermekként még emlékszem a nagymamám kertjében hintázgatva kívülről fújtam az egész darabot és a musicalt a dalokkal együtt. És nekem ez egy nagy-nagy szerepálmom volt, úgyhogy ez egy nagy beteljesülés. És én a színházban, ugye a Pesti Magyar Színiakadémián mikor végeztem, akkor ez volt az első szerep, ami megtalált.”

A hadseregnél szolgált kapitány otthonában, családjában is katonás rendet tart. Nemcsak a személyzetnek, a gyerekeknek is saját hívójele van. Nem csoda hát, hogy édesanyjuk halála után Mária már a tizenkettedik nevelőnő. Jöttével azonban gyökeres változás kezdődik. A sípszót felváltja a muzsika hangja, a kastély hamarosan megtelik vidám zenével és daloló gyerekekkel. A hét ifjú tehetséggel nagyon színes a játék. Az édesapjukat alakító Presits Tamás azt mondja: olyan impulzusokat kapnak, amit felnőtt kollégáiktól sem mindig. „Más reflexekkel, más ösztönökkel rendelkeznek, és egy más tudatállapotban csinálják a dolgukat. Hála Istennek, hogy már sokat játszották annyira, hogy szinte pontosan megcsinálják a dolgukat, de mindig van valami kis váratlanság. Az a labda nem arra gurul, és akkor ez okoz bizonyos helyzeteket, ami érdekessé teszi a dolgot. És azt nagyon fontosnak tartom, hogy figyelnek rám is meg Ágira is folyamatosan. Tehát hogy sokan színészek lehetnek belőlük, mert nagyon ügyesek, nagyon tehetségesek.”

A felnőtt bérletesek december 12-én és 13-án William Shakespeare A makrancos hölgy című vígjátékát láthatják. Az óvodásokat 19-én és 20-án a zalaegerszegi Griff Bábszínház hangolja karácsonyra Télen telelek című zenés előadásával. Az ifjúsági sorozat pedig jövő februárban az A Pál utcai fiúkkal folytatódik majd.

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

A muzsika hangja című musicalről bővebb összeállítással jelentkezik a december 12-i Szignatúra című kulturális magazin.

| 2021. júl. 13. kedd 16:18 | Vonyarcvashegy
A Rege a tihanyi visszhangról című darabot a vonyarcvashegyi szabadtéri színpadon mutatták be először.
| 2020. aug. 24. hétfő 14:20 | Keszthely
A Magyar Teátrumi Társaság szervezésében a helyszínen alkották meg a Keszthelyről szóló darabot.
| 2017. feb. 3. péntek 17:54 | Keszthely
A Koltai Róbert felejthetetlen filmjéből készült musicalt a veszprémi Pannon Várszínház mutatta be.
| 2013. júl. 31. szerda 17:40 | Keszthely
A Balaton Színházban volt a premierje a kilenc ország fiataljai által előadott musicalnek.
| 2013. júl. 15. hétfő 17:19 | Keszthely
Kilenc ország fiataljai készülnek az orosz Roszatom Ifjúsági Színházzal egy musicalre.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:15
Balatoni Mozaik
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.