Kíváncsi tekintetek vették körbe Horváth Norbertet, a vonyarcvashegyi cukrászt a Balaton Színház Kacsóh termében. A mester minden réteshez való alapanyagot egyenként megmutatott a rétes sütés iránt érdeklődőknek. A tészta dagyasztógépben készült, s közben Horváth Norbert azt is elmondta, hogy véleménye szerint - tapasztalatok igazolják - jobb a finomliszt, a réteslisztnél. Sokkal lágyabb tésztát lehet vele készíteni.
A magyar konyha jellegzetes húzott rétestészta 20 percet pihent, elkészültek a töltelékek. A szakavatott kezek azt is megmutatták hogyan kell nyújtani, ha szakad a tészta, foltozni. Betöltés után felgöngyölni és sütni az egész világon ismert hagyományos ételt. A Balatoni Kurzusok programja jó alkalom volt az elkészítésének megismeréséhez.
Minden résztvevő nyújtotta, töltötte az ízletes különböző töltelékű rétest. Megsütötték, mind megették és a jó receptet hazavitték.
Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió