Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Bárány, nyúl, hal
2015. már. 27. péntek | Keszthely
Bárány, nyúl, hal
Immár negyedik évadát kezdve, április elsejétől újra tárt kapukkal várja vendégeit a Halászcsárda

 A Halászcsárda – immár a negyedik „évadot” kezdve – április elsején megnyitja kapuit a vendégek előtt. S ez nem tréfa – fogalmazott a keszthelyi étterem vezetője, Szita Gábor.
A közelmúltban felújított Balaton-parton, a Helikon Strand közelségében festői környezetben lévő, finom ételeket, borokat kínáló, s csodálatos panorámát nyújtó Halászcsárda számos újdonsággal, köztük húsvéti különlegességekkel is várja vendégeit. Az ünnep alkalmával nyúl és bárány is kerül az asztalra. Ugyancsak a húsvéti hangulatot emeli, hogy sonka és kalácsszentelést is tartanak.
-Bár alapvetően eddig is kedvelt volt, gasztronómiai kínálatunk némiképp változott: a hagyományos, magyaros ételek maradtak, de újak is szerepelnek az étlapunkon – tette hozzá, megjegyezve: a baráti árak maradtak. – A nevünkhöz hűen az „alapot” természetesen a tradicionális – kizárólag édesvízi halakból készült - halételek jelentik. A hagyományos balatoni halászlétől kezdve a roston és orly(sörtésztába sütött) módon elkészített halak egyaránt megtalálhatók az éttermünkben. Az újdonságok között szerepel például a pulyka, de marhahúsból készült ételek körében is bővült a kínálat. Ha előre szólnak, az egyedi kéréseknek (lisztérzékeny, vegetáriánus ételek) is eleget tudunk tenni. Büszkén mondhatom, hogy a csapatunk lendületes, udvarias, a séfünk pedig világot látott, tapasztalt szakember. S végül, de nem utolsó sorban, a desszert és előétel kínálatunk is bővült, utóbbi esetében a húsos, gombás bakonyi palacsinta jelenti az újdonságot.
S ma ételeket említettünk, feltétlenül szólni kell a borkínálatról is, mely a Halászcsárdában bizony rendkívül „erős”. Közel hatvan féle nedű áll a pincében, a készlet nyolcvan százaléka fehér bor. Van persze vörös is, szintén kiváló magyarországi helyekről. De a vendégek a balatoni borokat is megkóstolhatják. Ha üdítőre vágynak, szintén akad különlegesség. A házi készítésű szörpök (például bodza) nem csak finomak, hanem egészségesek is.
A Halászcsárda tavasszal, vagyis az előszezonban naponta 12-22 óra között napi és heti ajánlatokkal is várja a vendégeit. Nem csak gasztronómiai élményekkel, hanem naponta cigányzenével is.
-Az egyéni vendégek mellett csoportokat is várunk, fogadunk. Ballagások, baráti, családi rendezvények lebonyolítását egyaránt vállaljuk – tette hozzá Szita Gábor. – Összesen százhúsz főt tudunk leültetni, több termünknek megfelelően lehetőség nyílik arra, hogy egyszerre több különböző számú csoport is étkezzen nálunk.


Halászcsárda
Keszthely, Csárda utca 9.
Telefon: 06 83 310 036
E-mail: szitagabor@yahoo.com
Web: www.halaszcsardakeszthely.hu

| 2024. júl. 9. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Egy tonna halat sütöttek meg a gyenesdiási Keszegfesztiválon.
| 2024. feb. 23. péntek 19:15 | Hévíz
A Hévízi-tó alatti műtárgytól számított 500 méter hosszú csatornaszakaszon fogási tilalom van.
| 2023. dec. 22. péntek 16:24 |
A Magyar Haltani Társaság 15. alkalommal hirdette meg az akciót.
| 2023. okt. 6. péntek 18:01 | Keszthely
A Keszthelyi-öbölben is többször engedtek már a magyar tengerbe uszonyosokat az idén.
| 2022. nov. 30. szerda 17:26 | Keszthely
Becslések szerint a haltermelők és a halboltok akár egész éves forgalmuk 60-70 %-át ilyenkor bonyolítják le.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.