Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kis kamerák nagy vadak
2015. feb. 26. csütörtök | Keszthely
Kis kamerák nagy vadak
Kis kamerák nagy vadak. Ezt a címet viseli az a természetfilm, amely az egész Kárpát-medencén átívelő tudományos ismeretterjesztő – film. A film főhőse, Varga Lívius, a Quimby zenésze, aki elhatározta, hogy a 21. századi technika segítségével megörökíti a vadonban élő nagy vadak életét. Tóth Zsolt Marcell, a termeszetfilm.hu tudományos filmműhely stábjának tagja volt a Világjáró Klub vendége, aki megmutatta, hogyan készül egy ilyen különleges természetfilm.

Tóth Zsolt Marcell, a termeszetfilm.hu stábjának tagja, a film rendezője mesélt a filmforgatás titkairól. A Kis kamerák, nagy vadak című természetfilm különleges eszközök segítségével mutatja be a vadon élővilágát. A stáb célja, hogy úgy filmezzenek, hogy nincsenek ott a helyszíneken.
A filmet ezelőtt még nem mutatták be sehol, egészen friss produktum. A film számtalan ritka vadat mutat be. Hiúzt, farkast, parlagi sast, aranysakált és Európa legnagyobb ragadozóját, a barna medvét. A főhős célja, hogy lencsevégre kapjon egy ekkora állatot.

"A sorozat célja, hogy szórakoztatva adjon át természettudományos ismereteket a közönségnek, felkeltve az érdeklődést Magyarország és a környező országok élővilága és természeti kincsei iránt. A műsorvezető személyiségéből fakadó természetes kíváncsiság segít elérni, hogy minden egyes rész vegyíteni fogja az utazás, a kaland, a felfedezés élményét, míg végül főszereplőnk - és vele együtt a közönség - eljut a megismerés semmihez sem hasonlítható élményéig. A sorozat főleg a fiatal/középkorú férfi korosztályt célozza meg, amit érdekelnek a technikai kihívások, a nyomozás, a terep okozta nehézségek, és közben érdeklődik a természet iránt is. A szövegből az obszcénabb részeket kivágva igazi családi mozi kerekedhet a dologból, amit adott esetben szülő és nagyobb gyerek együtt és élvezettel nézhet végig. A sorozatban benne rejlik egy hosszabb évad lehetősége is, amit más országokban, más helyszíneken, ugyanezzel a formátummal lehet elkészíteni." - írják a filmről a mecenatura.medatanacs.hu oldalon.

A nézők az eddigiektől eltérő, soha nem látott szemszögből láthatják a vadvilágot az automata kameráknak köszönhetően. Megismerhetik a vadak életmódját, viselkedését emberi beavatkozás nélkül. A technikának hála, a keszthelyi előadáson egy a Hargitánál telepített webkamera élőképét is megnézhették a vendégek. A termeszetfilm.hu stábja most is több filmen dolgozik, melyekben újabb nagyvadak bukkannak majd fel.

Keszthelyi Televízió - Szabó Csilla

 

| 2015. okt. 28. szerda 12:20 | Keszthely
A National Geographic csatornának a felkérésére forgatott természetfilmet Floridában Török Zoltán.
| 2014. már. 12. szerda 08:11 | Keszthely
Egy csodálatos természetfilmen mutatja be az Európában egyedülálló szárazföldi deltát Mosonyi Szabolcs.
| 2021. szep. 21. kedd 19:05 | Gyenesdiás
Kiállítással kezdődött az őszi program Gyenesdiáson.
| 2020. már. 13. péntek 19:06 | Keszthely
Hamarosan nyit a a Festetics Imre Állatpark.
| 2018. nov. 9. péntek 12:17 | Keszthely
Vadriasztóval és jó tanácsokkal hívja fel a közlekedők figyelmét a rendőrség.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:15
Balatoni Mozaik
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.