Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az amerikai mocsár, magyar szemmel
2015. okt. 28. szerda | Keszthely
Az amerikai mocsár, magyar szemmel
Európa több csatornája már műsorra tűzte egy magyar rendező, Török Zoltán természetfilmjét. A Vad Magyarország filmből már jól ismert filmes ezúttal a floridai mocsárvilágba vetette be magát a National Geographic felkérésére. Az Everglades - A vízjárta vadon című film magyar nyelvű, rendezői verzióját a keszthelyi Világjáró Klub közönsége is láthatta.

Aligátorok, kígyók, delfinek és a floridai Everglades mocsár megannyi élőlénye jelenik meg Török Zoltán legújabb filmjében. A nagysikerű Vad Magyarország rendezője két és fél évig forgatott a különleges mocsárvilágáról a National Geographic csatornának.

„Nem kis részben a Vad Magyarország – mondhatom – világsikere után kerestek meg, hogy az amerikai nemzeti parkokról készül egy nyolc részes sorozat és az egyik ebből az Everglades, ami egy eléggé vizes, mocsaras terület, hogy lenne-e kedvem hozzá megcsinálni és nyilvánvalóan igent mondtam a National Georgraphic csatorna megbízásából, tehát ez az egész világon látható lesz.” - mesél a felkérésről Török Zoltán.

A neves rendező célja az volt, hogy egy aligátor anya történetére felfűzve mutassák meg a területet. Összesen tizenöt kamerát használtak. Rengeteg víz alatti felvétellel mutatják meg a meglepően tiszta víz élővilágát.A két és fél éves forgatás idejére Török Zoltán és családja ki is kiköltözött Floridába. 

A Világjáró Klub közönsége a film mellett élménybeszámolót is hallhatott. Szinte minden alkalommal nagy számú publikum kíváncsi a természetfilmek és expedíciók élménybeszámolóira. Oláh Zsuzsa több éve lelkes érdeklődője a klubnak. Azt mondja, hogy az az érdeks, hogy maguk a film készítői tartják meg az előadást, ezáltal sokkal emberibb és érdekes dolgokat is meg lehet tudni.

A Világjáró Klub a legrégebbi programja a Goldmark Károly Művelődési Központnak. Sikere több mint tizenöt éve töretlen. A klub szervezőinek nagy merítési lehetősége van az előadókból: „Egyrészről vannak Magyarországon alkotó, valamint magyar de külföldön forgató természetfilmesek, akiket évről-évre visszavárunk és a visszahívunk a legfrissebb filmes terméseikkel. Ezek a filmek általában a természetfilmes csatornákon is később, vagy korábban futnak. Vannak expedíciósok, hegymászók, akik szintén folyamatosan hódítják meg a csúcsokat és kontinensről kontinensre járnak. Őket is előszeretettel hívjuk vissza és ők is előszeretettel jönnek el ide hozzánk, már majdnem azt mondom, hogy egy részük visszatérő.”  - mondja Osvald Bálint, a művelődési központ igazgató-helyettese. 

A Világjáró Klub következő vendége november 9-én Zárug Zita és Harkányi Árpád lesz. Ők egy 40 ezer kilométeres nászutas kerékpártúráról mesélnek. Őket november 30-án egy visszatérő előadó, Szilasi Ildikó Hermina Afrika kutató követi. Ő egy madagaszkári élménybeszámolóval várja majd a klub közönségét.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 21. szerda 19:15 | Keszthely
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
| 2023. feb. 6. hétfő 11:21 | Keszthely
Oroszország szépségeit mutatták be a Világjáró Klub februári programján. Szijártó Zsófia.
| 2022. okt. 19. szerda 15:11 | Keszthely
Suhajda Szilárd hegymászó volt az első vendége a Világjáró Klub sorozat idei évadának.
| 2020. jan. 14. kedd 16:43 | Keszthely
A Világjáró Klub előadássorozat januári előadása a Budapest-Bamakó Rallyról szólt.
| 2019. jan. 11. péntek 08:59 | Keszthely
Továbbra is sikeres a Goldmark Károly Művelődési Központ Világjáró Klub előadássorozata.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.