Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / 30 nap alatt a Föld körül
2024. szep. 11. szerda | Keszthely
30 nap alatt a Föld körül
Föld körüli utazásról szóló élménybeszámolóval kezdődött a Világjáró Klub évada. A Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár egyik legnépszerűbb programsorozatán a keszthelyi Deák Ferenc mesélte 30 napos utazását. Idén még három érdekes előadással várják a közönséget, melyeken Hawaii és Dél-Amerika is terítéken lesz.

Hongkongi felhőkarcolók, Maori múzeum Új-Zélandon, teherhajós felfedezés Francia Polinézia szigetvilágában – egy különleges, Föld körüli utazás emlékei. Deák Ferenc a feleségével 30 nap alatt repülte és hajózta körbe a földet. 

Az utazási élményeit a Világjáró Klub közönségével osztotta meg Deák Ferenc. A férfi Kolozsváron született, de már a Vajda János Gimnáziumban érettségizett, földmérőként diplomázott. Szakmájából adódóan imádja felfedezni a hegyeket, tengereket, különleges földrajzi helyeket. A 2011-es útjuk érintette még Tahiti fővárosát, eljutottak a Cook-szigetekre, majd pedig Los Angeles volt a London előtti utolsó állomásuk. Francia Polinézia, az ott élő őslakosokkal való találkozás volt a legmeghatározóbb élménye Deák Ferencnek: „Nagyon érdekes volt, mert egy olyan világba csöppentünk bele, ami nekünk, európaiaknak teljesen ismeretlen és teljesen új volt. Új-Zélandba jártunk először, az is érdekes volt, de utána Francia Polinézia fantasztikus. Apró, kicsi szigeteken kötöttünk ki, egy teherhajó volt, amivel mentünk.” 

Deák Ferenc 66 országban járt már feleségével. Voltak már a Himalájában, Kőrösi Csoma Sándor nyomában, de utaztak a Transzszibériai vasúttal is. A nyugdíjas pár a jövőben nagy és fárasztó kalandot nem tervez, inkább kisebb utakra készülnek.  A Világjáró Klub a legrégebbi programja a Goldmark Károly Művelődési Központnak. Sikere 25 éve töretlen. Nagyon ismert a keszthelyiek és a környéken lakók körében. 

Stadler Tímea Kinga igazgató: „Kimondottan szeretik a fiatalok és a nyugdíjasok is, akiknek már idejük van utazni. Nem véletlen az, hogy szeptembertől tavaszig zajlanak ezek az előadások, mert több alkalommal eljönnek ide azok a középiskolások, akik esetleg olyan tájakról tanulnak a középiskolában, vagy egy olyan témáról kell prezentációt készíteniük, amiről sokkal másabb benyomást alkothatnak, más szemléletük lehet akkor, ha meghallgatják élőben annak az utazónak a beszámolóját, aki valóban járt azokon a tájakon, mintha csak egy könyvből, vagy az internetről olvasgatnák.”

A Világjáró Klub sorozata sok érdekességet tartogat még idén. Ertler Alíz az utazók körében veszélyesnek tartott célpontokról osztja meg élményeit. Novemberben dél-amerikai kerékpáros élménybeszámoló lesz, decemberben pedig hawaii kalandokban lehet része a közönségnek. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 21. szerda 19:15 | Keszthely
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
| 2023. feb. 6. hétfő 11:21 | Keszthely
Oroszország szépségeit mutatták be a Világjáró Klub februári programján. Szijártó Zsófia.
| 2022. okt. 19. szerda 15:11 | Keszthely
Suhajda Szilárd hegymászó volt az első vendége a Világjáró Klub sorozat idei évadának.
| 2020. jan. 14. kedd 16:43 | Keszthely
A Világjáró Klub előadássorozat januári előadása a Budapest-Bamakó Rallyról szólt.
| 2019. jan. 11. péntek 08:59 | Keszthely
Továbbra is sikeres a Goldmark Károly Művelődési Központ Világjáró Klub előadássorozata.
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.