Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Vad és vadászat kiállítás
2021. szep. 21. kedd | Gyenesdiás
Vad és vadászat kiállítás
Vad és vadászat tematikájú kollektív kiállítás nyílt Gyenesdiáson a Községházán. A szeptember 25-én kezdődő vadászati világkiállítás jegyében rendezett tárlat festményekkel, fotókkal mutatja be az erdők, mezők világát.

Az ismert keszthelyi erdész, Wentzely Dénes tollából idézve vette kezdetét az a kiállításmegnyitó, amelynek témája szorosan kapcsolódik az év legnagyobb hazai eseményéhez, a Vadászati és Természeti Világkiállításhoz. Gyenesdiáson már hagyomány, hogy az őszi rendezvénysorozatot egy kiállítással nyitják meg. Mindig más, meghatározott témában várják az alkotók munkáit. A vad, az erdő és a természet témában 37 alkotó mutatkozik be. A tárlatot Pölöskei Balázs, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője nyitotta meg.

"Vadászként, vadgazdálkodóként nagyon örülünk neki, hogy a természet ábrázolást, a vad ábrázolását a fiatal művészek megfogják, megjelenítik és  a sajátszemszögükből próbálják megmutatni. Mindenki egy kicsit más szemszögből közelít a vadon élő állatokhoz. Van, aki a finom részleteket próbálja megfogni. Valaki egy valósághű és lehetőleg az előtte látott dolgokhoz hasonló módon próbálja ábrázolni ezeket az állatokat. Ahogy látom itt páran megpróbáltak ettől elvonatkoztatni. Továbbgondolva a természetet."- monta el Pölöskei Balázs.

A vadászat kevésbé inspirálta a festőket, fotósokat és kézműveseket. Sokkal inkább a vadak, azok környezete és szépsége. A nagyvadak mellett a legismertebb ragadozó, a róka vagy a Kárpát-medence leggyakoribb récefaja, a színeivel is vonzó tőkésréce kedvelt téma volt. A festők mellett kézművesek által készített konyhai kiegészítők és hobby fotósok elkapott pillanatai is láthatóak a kiállításon.

"Állandóan a természetben járok. Idők folyamán azért sikerült a digitális világhoz alkalmazkodnom és sok szerencsével, türelemmel- meg azt lehet mondani tényleg- fontos az, hogy az ember egyedül legyen. Különben nem lehet kivárni meg észrevenni azt amit csak magányos ember tud meglátni az erdőn vagy a mezőn."- mondta Dr. Müller Imre.

A Vad és vadászat című kiállítás megnyitóján mutatkoztak be a Festetics György Zeneiskola vadászkürtös növendékei. A kiállítás anyaga október 12-ig látható a Gyenesdiási Községházán.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. okt. 23. hétfő 12:15 | Vonyarcvashegy
Koroncz Eszternek nyílt kiállítása a Vonyarcvashegyi Művelődési Házban.
| 2020. jún. 4. csütörtök 09:03 | Keszthely
Zárt körben nyílt meg a Balaton Színházban Ágh Edit festőművész kiállítása.
| 2020. már. 6. péntek 19:08 | Keszthely
Négy keszthelyi alkotó mutatkozott be a Nők Hetében.
| 2017. már. 23. csütörtök 09:18 | Keszthely
Boziné Mörk Mária, cserszegtomaji festő képeiből nyílt kiállítás a Fejér György Városi Könyvtárban.
| 2015. ápr. 8. szerda 11:45 | Keszthely
Megnyílt a Balaton Színházban Buday Mihály kiállítása.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:15
Balatoni Mozaik
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.