Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Keszthelyi alkotók a Nők Hetében
2020. már. 6. péntek | Keszthely
Keszthelyi alkotók a Nők Hetében
A szépség és a rút misztikuma címmel nyílt kiállítás a Balaton Színház Simándy termében. A Nők Hete rendezvény sorozat keretében mutatkozik be négy keszthelyi alkotó. Nők akik a női lélekről,lélekből festenek és egy férfi alkotó aki a nők szépségét viszi vászonra.

Sötét teremben egy kivetített képben  Lakatos Tamás festő mondta el a kiállítás megnyitóján, hogy mitől rendhagyó a Nők Hetében rendezett tárlat. Magát a nézőt is képbe helyezik az alkotók,hogy jobban érzékelhetővé váljon a mondanivaló. A szép meglátása, a művészet értéke.

"Én úgy gondolom,hogy a művészet és a belső érzések kivetülése nincs a kettő egymás nélkül. Abszolút. Amikor az ember dolgozik egy olyan eufórikus világba merül,hogy ott megszűnik körülötte a külsőmotivált mindenféleség."- mondta Lakatos Tamás festő.

A női test szépséget meglátó és megfestő Lakatos Tamás már 20c éve fest. Különböző korszakok művészeti technikáit alkalmazza. A  fény és azb árnyék kombinációjában.  A kiállításon bemutatkozó  keszthelyi alkotók mindegyike az ellentétekre épít amit tükröznek a kiállítás díszletei,azok színei és a fények is.

"Egy kicsit rendbontó kiállítást szerettünk volna létrehozni,mert  legalább is azt tapasztaltuk, hogy hagyományosan sorba vannak rakva  a székek,s akkor ülnek az emberek mint a moziban,s valahogy egy igazán ütős kiállítást szerettünk volna és éppen ezért jött be, hogy az emberek is egy kicsit azt érezzék, hogy ők is részesei ennek a kiállításnak. Ezért lett ez a kép ide kivetítve. "- adott tájékoztatást az egyik alkotó, Szép Marianna.

Jól látható,hogy a tárlat elrendezése is ellentétes. A gyermekkorától festő B.Bernáth Ivett munkái színeiben harmonizálnak Lakatos Tamás képeivel. Egy oldalon találja őket a látogató. Sötét tónusú képek,benne a mondanivalóval, a test, a lélek, a meglátások és elképzelések.

"Mostani képeim sötétebb világú,de nem kell belegondolni semmi rosszat. Nincsen semmi probléma egyszerűen mostanában ezeket a színeket kedvelem,ugyanis az őszi időjárás engem nagyon megihlet mindig és egyszerűen elbűvölnek a felhők. S a mostani képeim is elsősorban természeti képek."- mondta B.Bernáth Ivett.

A sötéttel ellentétben szín kavalkádot lát a művészetkedvelő a kiállítótér másik oldalán ahol Szép Marianna óvónő és Magyar Gabriella óvónő mutatja be munkáival, hogy az élénk alkalmazott színek is ugyanúgy árulkodnak a belső énünkről mint a fekete vagy a fehér.

"Többségében virágokat festek és női alakokat és igazából a lelkemet. Úgy gondolom,hogy a nők ugyanolyanok mint a virágok. Törékenyek,hajlékonyak és mégis talpra állnak ah bármi éri őket."- mondta a megnyitó napján Magyar Gabriella.

A szépség és a rút misztikuma című kiállítás március 24-ig látható a Balaton Színházban.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. okt. 23. hétfő 12:15 | Vonyarcvashegy
Koroncz Eszternek nyílt kiállítása a Vonyarcvashegyi Művelődési Házban.
| 2021. szep. 21. kedd 19:05 | Gyenesdiás
Kiállítással kezdődött az őszi program Gyenesdiáson.
| 2020. jún. 4. csütörtök 09:03 | Keszthely
Zárt körben nyílt meg a Balaton Színházban Ágh Edit festőművész kiállítása.
| 2017. már. 23. csütörtök 09:18 | Keszthely
Boziné Mörk Mária, cserszegtomaji festő képeiből nyílt kiállítás a Fejér György Városi Könyvtárban.
| 2015. ápr. 8. szerda 11:45 | Keszthely
Megnyílt a Balaton Színházban Buday Mihály kiállítása.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.